Publicat: 16 Mai, 2015 - 08:00

Asociația Bucharest Running Club informează că în intervalul 16-17 mai 2015 va organiza a patra ediție a OMV Petrom Bucharest Half Marathon, cu punctul de Start/Sosire - Piața Constituției. Ediția 2015 se desfășoară pe un traseu stradal securizat și închis circulației auto pe o distanță de 21 km.

Traficul va fi închis sâmbătă, 16 mai între orele 8.00 și 14.00 pe bd. Unirii între Piața Constituției și intersecția cu Regina Maria, doar pe sensul către Piața Unirii, iar duminică, 17 mai, circulația auto este restricționată  între orele 6.30-16.00 pe traseele menționate mai jos:

Pentru Cursele Semi-maraton,Cursa 10km Volkswagen, Maraton Stafetă Vodafone (21km, 10km și 4x5km):Piața Constituției; Bulevardul Libertății între Piața George Coșbuc și Splaiul Independenței; bd. Unirii pe toată lungimea; bd Decebal pe toată lungimea; bd. Basarabia de la Piața Muncii (Hurmuzachi) până la intersecția cu bd. Chișinău; zona Național Arena; bd Națiunile Unite; strada Halelor; Splaiul Independenței pe ambele maluri ale Damboviței între Pod Eroilor/ Știrbei Vodă și Piața Unirii; Calea Victoriei între intersecția cu Splaiul Independenței și cea cu Ion Câmpineanu. 

Pentru Cursa Populară Mega Image (3,5 km) : străzile din jurul Palatului Parlamentului și a Parcului Izvor respectiv bd. Libertății, Calea 13 Septembrie, strada Izvor, Splaiul Independenței.

Următoarele instituții, datorită amplasării în zona de circuit a maratonului nu vor avea cale de acces duminică, 17 mai în intervalul orar 06:00- 15:00: SRI, SPP, Palatul Parlamentului ( accesul la aceste instituții se poate face doar prin zona 13 Septembrie, Uranus), MAPN, Facultatea de Medicină Veterinară, Institutul Cantacuzino, Hotel Marriott, Hotel Ibis.  De asemenea, în intervalele orare mai sus amintite, liniile de transport în comun care trec pe aceste trasee vor fi deviate.

Harta traseelor competiției poate fi accesată pe http://www.bucuresti21km.ro/participants/course/

OMV Petrom Bucharest Half Marathon este organizat în colaborare cu Federația Română de Atletism, Primăria Generală a Municipiului București, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român alături de alte organizații și instituții.