Publicat: 13 Mai, 2015 - 11:41
Share

Asociația Bucharest Running Club informează că în intervalul 16-17 mai 2015 va organiza a patra editie a OMV Petrom Bucharest Half Marathon, cu punctul de Start/ Sosire — Piata Constitutiei. Ediția 2015 se desfășoară pe un traseu stradal securizat și închis circulației auto pe o distanță de 21 km.

Traficul va fi închis sâmbătă, 16 mai între orele 8.00 și 14.00 pe bd. Unirii între Piața Constituției și intersecția cu Regina Maria, doar pe sensul către Piața Unirii, iar duminică, 17 mai, circulația auto este restricționată între orele 6.30-16.00 pe traseele menționate mai jos:

Pentru Cursele Semi-maraton, Cursa 10km Volkswagen, Maraton Ștafeta Vodafone (21km, 10km și 4x5km): Piața Constituției; Bulevardul Libertății între Piața George Coșbuc și Splaiul Independenței; bd. Unirii pe toată lungimea; bd Decebal pe toată lungimea; bd. Basarabia de la Piața Muncii (Hurmuzachi) până la intersecția cu bd. Chișinău; zona Național Arena; bd Națiunile Unite; strada Halelor; Splaiul Independenței pe ambele maluri ale Dâmboviței între Pod Eroilor/ Știrbei Vodă și Piața Unirii; Calea Victoriei între intersecția cu Splaiul Independenței și cea cu Ion Câmpineanu.

Pentru Cursa Populară Mega Image (3,5 km): străzile din jurul Palatului Parlamentului si a Parcului Izvor respectiv bd. Libertății, Calea 13 Septembrie, strada Izvor, Splaiul Independentei.

Următoarele instituții, datorită amplasării în zona de circuit a maratonului nu vor avea cale de acces duminică, 17 mai în intervalul orar 06:00—15:00: SRI, SPP, Palatul Parlamentului (accesul la aceste instituții se poate face doar prin zona 13 Septembrie, Uranus), MAPN, Facultatea de Medicină Veterinară, Institutul Cantacuzino, Hotel Marriott, Hotel Ibis. De asemenea, în intervalele orare mai sus amintite, liniile de transport în comun care trec pe aceste trasee vor fi deviate.

Harta traseelor competitiei poate fi accesată pe http://www.bucuresti21km.ro/participants/course/

OMV Petrom Bucharest Half Marathon este organizat în colaborare cu Federația Română de Atletism, Primăria Generală a Municipiului București, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român alături de alte organizații și instituții.
Bucharest Running Club organizează cele mai mari evenimente de alergare stradală din România: OMV Petrom Semi-Maratonul Bucuresti si Raiffeisen Bank Maratonul Bucuresti. Edițiile din 2014 au reunit 14.000 de alergători din 55 de țări, 20.000 de suporteri si 1.000 de voluntari. S-au oferit peste 400 de premii în bani și produse. 5 ONG-uri asociate au fost implicate în procesul de organizare și au beneficiat de suport financiar pentru a-și dezvolta activitățile.

Cursele de semi-marton si maraton ale ABRC sunt înregistrate în cele mai prestigioase calendare ale curselor de alergare la nivel internațional — AIMS și IAAF, datorită standardelor înalte cărora li se conformează. Calitatea evenimentelor a fost recunoscută prin acordarea de distinctii în cadrul Galei Nationale a Voluntarilor 2014 si a PR Awards 2014

Site-urile oficiale ale Asociatiei Bucharest Running Club sunt www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.ro, www.voluntarinsport.ro.