Publicat: 5 Octombrie, 2013 - 11:17


Asociația Bucharest Running Club informează că în intervalul 5-6 octombrie 2013 va organiza a șasea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, cu punctul de Start/Sosire - Piața Constituției. Ediția 2013 se desfășoară pe un traseu stradal securizat și închis circulației auto pe o distanță de 21 km.

Traficul va fi închis sâmbătă, 5 octombrie între orele 8.00 și 14.00 pe bd. Unirii între Piața Constituției și intersecția cu Regina Maria, doar pe sensul către Piața Unirii, iar duminică, 6 octombrie, circulația auto este restricționată între orele 6.30-16.00 pe traseele amintite mai jos:

Pentru Cursele Maraton, Semi-maraton Volkswagen, Maraton Stafetă Vodafone (42km, 21km și 4 x 10 km) : Piața Constituției; Bulevardul Libertății între Piața George Coșbuc și Splaiul Independenței; bd. Unirii pe toată lungimea; bd Decebal pe toată lungimea; bd. Basarabia de la Piața Muncii (Hurmuzachi) până la intersecția cu bd. Chișinău; zona Național Arena; bd Națiunile Unite; strada Halelor; Splaiul Independenței pe ambele maluri ale Damboviței între Pod Eroilor/ Știrbei Vodă și Piața Unirii; Calea Victoriei între intersecția cu Splaiul Independenței și cea cu Ion Câmpineanu.

Pentru Cursa Populară Gillette (3,5 km) : străzile din jurul Palatului Parlamentului și a Parcului Izvor respectiv bd. Libertății, Calea 13 Septembrie, strada Izvor, Splaiul Independenței.

De asemenea, în intervalele orare mai sus menționate, liniile de transport în comun care trec pe aceste trasee vor fi deviate.

Harta traseelor competiției poate fi accesată pe http://bucharest-marathon.com/traseu
Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon este organizat în colaborare cu Federația Română de Atletism, Primăria Generală a Municipiului București, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român alături de alte organizații și instituții.

Despre Bucharest International Marathon (BIM) și Bucharest International Half Marathon (BIHM)
Începând cu anul 2008, Bucureştiul a fost inclus în circuitul internaţional al maratoanelor, alăturându-se astfel celorlalte capitale europene care găzduiesc astfel de competiţii în fiecare an. În 2012 a avut loc și prima ediție a Petrom Bucharest International Half Marathon. BIM și BIHM sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională de Maratoane și Semi-maratoane).