7 iulie 2022

Închiderea stagiunii camerale a Filarmonicii ” George Enescu”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Stagiunea camerală 2021 – 2022 a Filarmonicii ” George Enescu” se încheie miercuri, 29 iunie, la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, cu recitalul intitulat Bună seara, Ludwig! susţinut de ansamblului compus din Ioana Balaşa (flaut), Corina Mitroi (vioară), Iulia Goiană (violă) şi Eugen Bogdan Popa (violoncel)

„Prin recitalul Bună seara, Ludwig! se continuă seria de concerte camerale iniţiată in anul 2021 de câţiva dintre membrii Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. Pentru că instrumentele de coarde şi cele de suflat alcătuiesc noi identităţi timbrale şi, în acelaşi timp, adevărate punţi ale prieteniei, recitalul nostru va aduce în faţa publicului două Serenade ale inegalabilului Ludwig van Beethoven. Lucrări de tinereţe ale compozitorului, Serenadele op. 8 şi op. 25 vor fi abordate cu entuziasm si prospeţime de cei patru muzicieni ai ansamblului nostru ” , subliniază violonista Corina Mitroi.

Filarmonica George Enescu
Miercuri, 29 iunie 2022, ora 19.00 – Ateneul Român
Ludwig van Beethoven

Serenada în re major pentru flaut, vioară şi violă, op. 25
Serenada în re major pentru vioară, violă şi violoncel, op. 8

IOANA BALAŞA – flaut
CORINA MITROI – vioară
IULIA GOIANĂ – violă
EUGEN BOGDAN POPA – violoncel
Cuvânt înainte: MIHAI COJOCARU

Biletele se pot procura:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marţi – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secţiunea „Calendar”.

*** Ioana Balaşa este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, iar ulterior s-a perfecţionat în cadrul mai multor cursuri de măiestrie susţinute de flautiştii Jean-Claude Gerard (Franţa), Walter Auer (Filarmonica din Viena), Erwin Klambauer (Orchestra Simfonică Radio din Viena), Michael Cox (Orchestra Simfonică BBC), Emily Beynon şi Kersten McCall (Orchestra Regală Concertgebouw Amsterdam) şi Martin Kofler (Filarmonica din M u nchen). A fost bursier Erasmus la Conservatorul din Strasbourg, unde a studiat sub îndrumarea flautistului Mario Caroli. Ioana Balaşa este artist instrumentist al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti din anul 2014, a colaborat cu orchestre ca Europe Now Chamber Orchestra sau Orchestra Română de Tineret şi are o bogată activitate camerală desfăşurată în România, Polonia şi Bulgaria.

*** Violonista Corina Mitroi este absolventă a Universităţii de Muzica din Bucureşti, unde a studiat cu Gabriel Croitoru şi cu maestrul Ştefan Gheorghiu. Este artist instrumentist al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti şi susţine o bogată activitate camerală şi solistică, evoluând pe scene din România, Germania, Elveţia, Suedia, Taiwan, Filipine, Coreea de Sud sau Japonia.

*** Iulia Goiană (violă) este absolventa secţiilor de vioară şi violă ale Facultăţii de Muzică şi Teatru din Rostock, unde a studiat cu sub îndrumarea profesorilor Liviu Câşleanu şi Felix Schwartz. Şi-a continuat studiile de master la Universitatea de Arte din Berlin, unde a absolvit în 2019 la clasa de violă a profesorului Yuta Nishiyama. A fost bursieră a fundaţiilor Ad Infinitum, Sergiu Celibidache, Sonoro şi Remember Enescu, iar din 2020, este artist instrumentist al Orchestrei Filamonicii ” George Enescu”, Bucureşti.

*** Violoncelistul Eugen-Bogdan Popa este absolvent al Universităţii de Muzica din Bucureşti iunde şi-a susţinut şi Doctoratul în anul 2010, fiind ulterior profesor asociat al acestei instituţii. Din anul 2001 este membru al Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. În recitaluri, Eugen-Bogdan Popa evoluează adesea împreună cu soţia sa, pianista Anamaria Biaciu-Popa, dar şi ca membru al trio-ului ClavioArte şi al ansamblurilor de muzică contemporană PROFIL, PROPULS şi SonoMania.

Sursa foto Filarmonica George Enescu