19 august 2022

Inculpaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În data de 06.07.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc.

Măsura a fost dispusă după ce, la data de 05.07.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi i-au prins în flagrant, în Bucureşti, pe cei patru inculpaţi, după ce aceştia au vândut diferite cantităţi de droguri de risc şi de mare risc.

În cauză au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate cantităţile de 2.670 comprimate ecstasy, 25 grame resturi comprimate ecstasy, 50 grame de canabis, 50 grame de ciuperci halucinogene, 15 grame de cristale de MDMA şi 5 grame de ketamină, precum şi suma de 900 de lei.

În cauză s-a reţinut faptul că inculpaţii, pe parcursul anului 2022, au procurat, cumpărat, deţinut, transportat, valorificat, intermediat vânzarea şi au oferit spre consum către persoane interesate diferite cantităţi de canabis şi comprimate ecstasy.

În cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă a celor patru inculpaţi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi