30 iunie 2022

India finalizează joi evacuarea cetățenilor din țările vecine cu Ucraina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

India returnează compatrioți din România, Polonia, Ungaria, Slovacia și Moldova

India intenționează să finalizeze operațiunea Gange, joi, pentru a evacua indienii care au ieșit din Ucraina în statele vecine. Acest lucru a fost raportat joi de agenția de știri Press Trust of India , citând surse guvernamentale.

„India finalizează Operațiunea Gange, evacuarea a aproape tuturor indienilor blocați în Ucraina va fi finalizată joi”, a spus sursa. În același timp, India va continua să își caute cetățenii, care ar fi putut să fi rămas în unele zone izolate.

Ultimul zbor este programat pentru joi seara. India returnează compatrioți din România, Polonia, Ungaria, Slovacia și Moldova după ce s-au mutat în aceste țări de pe teritoriul ucrainean prin punctele de control la frontiera terestră.

India a început exportul cetățenilor din statele vecine ale Ucrainei pe 26 februarie, operațiunea de evacuare a fost numită „Gange”. Inițial, zborurile erau organizate doar de companiile aeriene civile; săptămâna trecută, avioanele de transport militare ale Forțelor Aeriene Indiene s-au alăturat Operațiunii Gange. Potrivit celor mai recente date, peste 17.000 de persoane, majoritatea studenți, au fost aduse acasă în timpul acestei operațiuni până miercuri seara. Au fost scoși și cetățeni din alte state din Asia de Sud.

În total, conform estimărilor inițiale, în Ucraina erau aproximativ 20.000 de indieni. În prezent, s-a dovedit că numărul cetățenilor indieni care se aflau în Ucraina s-a dovedit a fi mai mare decât se credea anterior, deoarece nu toată lumea era înregistrată la ambasadă.
A consemnat Ciprian Pop

Susa foto: geology.com