27 mai 2022

India testează cu succes rachete balistice capabile să transporte focoase nucleare

racheta balistica
Distribuie pe rețelele tale sociale:
India testează cu succes rachete balistice capabile să transporte focoase nucleare
Lansarea a fost efectuată pe insula Abdul Kalam din Golful Bengal.

 India a efectuat sâmbătă o lansare, cu succes,  a următoarei generații de rachete balistice Agni P, care poate transporta diferite tipuri de focoase, inclusiv una nucleară. Potrivit Ministerului Indian al Apărării, lansarea a fost efectuată dintr-un loc de testare de pe insula Abdul Kalam din Golful Bengal, în largul coastei statului estic Odisha.

De asemenea, se remarcă faptul că zborul rachetei a fost monitorizat în mod constant cu ajutorul radarelor, a sistemelor de urmărire optoelectronice de la sol și cele marine. Racheta a urmat o traiectorie dată, toate obiectivele testelor au fost atinse, se arată în document.

India este înarmată cu mai multe tipuri de rachete din familia Agni: Agni-1 cu o rază de acțiune de 700 km, Agni-2 – 2 mii km, Agni-3 – mai mult de 3 mii km. De asemenea, este de așteptat ca Agni-5 cu o autonomie de peste 5 mii de km să intre în funcțiune în curând. Potrivit rapoartelor presei indiene, racheta cu rază medie de acțiune Agni P este dezvoltată de DRDO pentru a înlocui rachetele Agni-1 și Agni-2.

foto : Antena 3
Ciprian Pop