Publicat: 27 Noiembrie, 2012 - 20:29

Încă 409 blocuri din Sectorul 2 au intrat în linie dreaptă pentru a fi reabilitate termic gratuit.

În ultima şedinţă a Consiliului Local al Sectorului 2 au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici în baza cărora se stabilesc valorile de investiţie a lucrărilor şi durata de execuţie a acestora.

După ce indicatorii tehnico economici vor fi transmişi spre aprobare asociaţiilor de proprietari care fac parte din cele 409 blocuri, se va elabora proiectul tehnic. Urmează, conform legii, să se organizeze o altă licitaţie publică pentru selectare constructorului care va executa lucrările propriu-zise de reabilitare termică. 

Pană în prezent, la cele 409 blocuri s-a elaborat expertiza tehnică, auditul energetic şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie.

Primăria Sectorului 2 are cel mai avansat program din ţară de creştere a performanţei energetice a imobilelor care se prezintă astfel:

Ø     Pachetul I - 265 de blocuri, din care:

                   - 187 de blocuri sunt finalizate;

                   - 78 de blocuri se află în stadii foarte avansate de execuţie, finalizarea lor urmând a se petrece, eşalonat, până la finele acestui an;

Ø     Pachetul II – 249 de blocuri, din care:

                - la 243 de blocuri contractele de execuţie au fost semnate şi au început lucrările,

- la 6 blocuri se continuă etapa de contractare a lucrărilor.

                 Din cele 597 de blocuri la care s-a realizat expertiza tehnică, auditul energetic şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, pentru:

-  409 blocuri s-au stabilit indicatorii tehnico-economici,

-  168 de blocuri deja se aşteaptă semnarea actelor adiţionale de către asociaţiile de proprietari.

ØLa alte 470 de blocuri, care se află în evidenţele Primăriei Sectorului 2, se parcurge etapa de verificare a documentelor depuse de asociaţiile de proprietari.