Publicat: 15 Aprilie, 2019 - 22:48
Share

Fumul și focul pot fi văzute ieșind din acoperișul Notre Dame, catedrala iconică din Paris. Videoclipurile înregistrate de oameni arată că focul înconjoară turnul dintre clopotnițe.

Incendiul a izbucnit în catedrală luni după amiază, iar o operațiune majoră pentru combaterea incendiului este în plină desfășurare.

Cauzele incidentului rămân necunoscute până acum.

Catedrala medievală este una dintre atracțiile principale ale capitalei franceze, cu 12 milioane de turiști pe an.

Incidentul a avut loc deoarece bijuteria arhitecturii gotice a fost supusă unei revizii majore, costând 11 milioane de euro (12,43 milioane de dolari), lucrările de renovare fiind așteptate să fie finalizate în jurul anului 2022.

Săptămâna trecută, 16 statui de bronz, reprezentând 12 apostoli și patru evangheliști din Noul Testament, au fost ridicați de pe marginea catedralei. Unele schele pot fi văzute acum aproape de flăcările care se aruncă în apropierea vârfului catedralei.

Turnul în sine  fost făcut din lemn și acoperit cu plumb a fost de mult timp într-o formă proastă, deoarece elementele de construcție datând de la mijlocul secolului al XIX-lea au fost afectate de vreme, poluare și timp.

Catedrala a fost construită între secolele 13 și 15.(eTN)

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: