6 octombrie 2022

InfoCons: Amintim tuturor românilor că, în calitate de consumatori, au drepturi pentru care trebuie să lupte!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La mulți ani, românilor de pretutindeni! Ziua de 1 decembrie înseamnă pentru noi, românii, libertate și unire! Cu ocazia acestei zile, amintim tuturor românilor că, în calitate de consumatori, au drepturi pentru care trebuie să lupte!

Asemenea zilei naționale, și aplicația InfoCons este dedicată românilor de pretutindeni! Fie că sunteți în Marea Britanie, Italia, Spania sau Franța, aplicația InfoCons vă ajută să decideți voi pentru voi!

InfoCons pune la dispoziția consumatorilor aplicația prin care pot alege singuri, în cunoștință de cauză, ce produse să achiziționeze și să consume! Prin aplicația InfoCons, consumatorii au LIBERTATEA de a decide, fără a fi influențati de mesaje publicitare, ce vor să mănânce! Printr-o simplă scanare a codului de bare, etichetele produselor sunt redate direct pe telefonul mobil, într-o formă explicită, simplificată, rapidă și ușor de înțeles! Astfel, dacă până acum etichetele produselor erau ori greu de citit din cauza scrisului mult prea mic, ori termenii erau mult prea tehnici și greu de înțeles, din acest moment, aplicația InfoCons simplifică totul, iar consumatorii pot alege liber ce vor să pună pe masă!

Printr-o simpla scanare a codului de bare pot afla instant informatii utile, precum:

Ingrediente;
Numeric aditivi alimentari si tipul acestora;
Cantitate sare;
Cantitate zahar;
Aplicația InfoCons este totodată, o unealtă ce îi UNEȘTE pe consumatori! Dacă aceștia găsesc produse ce nu se regăsesc în baza de date, pot chiar ei să le introducă prin butonul dedicat acestei acțiuni. Astfel, după verificarea informațiilor completate, baza de date este îmbunătățită, iar consumatorii care vor dori să cumpere, la rândul lor, produsul respectiv, vor avea toate informațiile la îndemână – informații introduse chiar de unul dintre ei! Astfel, consumatorii se vor ajuta reciproc în vederea facilitării procesului de achiziționare a produselor!

Descărcarea aplicației InfoCons se realizează în mod GRATUIT, fiind disponibilă atât pentru sistemul de operare Android, cât și pentru cel IOS. În urma descărcării, îi rugăm pe consumatori să ne transmită opiniile pe rețele sociale (Facebook, Instagram, LinkedIn) sau la adresa de mail: aplicație@infocons.ro.

Împreună, UNIȚI, suntem SUPERconsumatori!

„Prima aplicatie care te ajuta sa decizi TU pentru TINE, fara a mai fi influentat de mesaje publicitare sau alte tipuri de mesaje! Astfel, ce mananci, cat mananci, ce cumperi, cat cumperi de unde cumperi sunt decizii care devin real ale tale! Aplicatia InfoCons, fiind la inceput de drum, este un pionier in domeniu si asteptam ca fiecare dintre consumatori sa ne impartaseasca bunele si relele, pentru a o putea dezvolta, dar si de a o completa cu produse care astazi nu se regasesc in baza de date. Este o aplicatie care te ajuta si cand calatoresti: esti In Dubai, in Grecia sau in Rusia, in China sau in Finlanda, cu ajutorul aplicatiei InfoCons, poti tu sa decizi pentru tine ceea ce mananci si ce cumperi. Ia atitudine, nu te lasa influentat, decide tu pentru tine!”

Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons

De asemenea, cu ocazia zilei de 1 decembrie, punem la dispoziția consumatorilor imagini GRATUITE ce înfățișează o paralelă între trecutul și prezentul clădirilor din București, Alba Iulia și Iași. Imortalizarea din același unghi a unor imagini de acum 100 de ani, fac parte din Campania de informare și educare „o9atitudine pentru cultură” demarată cu scopul păstrării în memoria colectivă a patrimoniului cutural.

În cadrul Campaniei „o9atitudine pentru cultură”, au fost realizate tablouri, cărți poștale, mini-filmulețe și un album ce pot fi descărcate în mod GRATUIT de pe site-ul: romania.infocons.ro. Românii de pretutindeni, pot descărca imaginile pentru a le afișa în instituții, locuințe, birouri ori restaurante și hoteluri în vederea promovării României.

*Imaginile din cadrul Campaniei „o9atitudine pentru cultură” nu pot fi folosite în scop comercial.

La mulți ani, români!

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Sorin Mierlea
InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor