26 mai 2022

InfoCons lanseaza Campania nationala de educare si informare a consumatorilor in domeniul jocurilor video

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Tinand cont de faptul ca tot mai multi consumatori joaca jocuri video (7.9 milioane de consumatori pe smarphone-uri, PC-uri, console sau tablete) fie ei adulti sau copii, InfoCons vine in sprijinul acestora si lanseaza Campania Nationala de educare si informare a consumatorilor in domeniul jocurilor video din perspectiva protectiei consumatorilor.

Toti consumatorii care intampina probleme sau au nevoie de consiliere in acest domeniu pot transmite o solicitare la adresa de e-mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Domeniul jocurilor video a prins amploare in special in perioada pandemiei , accesul la mediul online si la dispozitivele utilizate pentru aceste jocuri a crescut consumatorii petrecand mai mult timp in locuinte, iar pentru ocuparea timpului liber au accesat aceste jocuri video.

Consumatorii achizitioneaza aceste jocuri video fie de pe platforme online sau direct din magazin. Acestia trebuie sa citeasca intotdeauna termenii si conditiile inainte de a fi de acord cu acestea si de asemenea in momentul in care achizitioneaza direct din magazin sa citeasca informatiile de pe ambalajele acestora.

Conform statisticilor 1 un consumator din Romania aloca lunar un buget de 8.56 ron pentru achizitia de jocuri pentru mobil, 46 ron pentru jocurile pe diferite console si aproximativ 25 ron pentru jocurile de pe PC.

Indiferent de motivul pentru care un consumator joaca aceste jocuri video, acestia trebuie sa isi cunoasca drepturile si obligatiile si sa respecte recomandarile din perspectiva varstei, in caz contrar exista posibilitatea dezvoltarii anumitor patologii2.

“Jocurile video sunt o industrie in continua dezvoltare in special in aceasta perioada cand majoritatea consumatorilor s-au orientat catre activitatile online. Sunt jocuri educative, cele care promoveaza miscarea, cele de strategie sau cele de lupta. Indiferent de natura acestora consumatorul trebuie sa isi cunoasca drepturile si obligatiile si sa ia atitudine atunci cand acestea sunt incalcate. Parintii trebuie sa fie atenti la ce jocuri se joaca copii lor, daca respecta varsta recomandata de dezvoltatorii de jocuri, deoarece acestea le pot afecta starea emotionala si pot dezvolta anumite patologii daca nu sunt respectate aceste atentionari privind varsta”, a spus Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons