6 octombrie 2022

InfoDay privind participarea la programele Agenţiei Spaţiale Europene (ESA)

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Agenţia Spaţială Română (ROSA), cu sprijinul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, organizează joi, 28 iulie 2022, de la ora 16:00, un InfoDay privind modul în care entităţile din România pot participa la programele Agenţiei Spaţiale Europene (ESA).

Întâlnirea va avea loc la Institutul Naţional de Statistică – INS, sala Amfiteatru-Parter, Bulevardul Libertăţii 16, Bucureşti. La eveniment vor participa Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării şi Marius-Ioan Piso, directorul executiv al ROSA.

Datorită statutului României de Stat Membru al ESA, organizaţiile din România pot participa la licitaţiile organizate de ESA după un set strict de reguli proprii ESA şi valabile pentru toate statele membre. Pentru a veni în sprijinul organizaţiilor din România care doresc să participe la astfel de licitaţii, ROSA organizează o nouă ediţie InfoDay, pentru diseminarea de informaţii legate de procesul de licitaţie al ESA şi de programele Agenţiei Spaţiale Europene la care România contribuie.

Evenimentul se adresează atât reprezentanţilor organizaţiilor din România – industrie, IMM-uri, institute de cercetare, universităţi – care sunt interesate să desfăşoare activităţi în programele ESA cât şi reprezentanţilor mass-media şi publicului larg interesat.

La finalul întâlnirii, organizatorii vor răspunde întrebărilor presei.