8 octombrie 2022

Informare meteo de ploi şi vânt şi Cod galben de ninsori însemnate pentru judeţul Sibiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis astzăzi, 6 decembrie a.c., informare meteo de ploi şi vânt şi Cod galben de ninsori însemnate pentru judeţul Sibiu valabile până miercuri seara (08.12.2021). Informarea meteo de ploi, intensificări ale vântului şi polei este valabilă de luni seara până miercuri la ora 18.00.

În acest context, poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte prudenţă maximă în timpul deplasării pe drumurile publice şi le reamintesc că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea, stimaţi şoferi, vă recomandăm: Înainte de plecare, asiguraţi-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Informaţi-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricţionat, pentru a evita riscul de înzăpezire.

Circulaţi cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă şi în condiţii de carosabil ud/umed, acoperit cu polei, ninsoare, vizibilitate scăzută. Măriţi distanţa între maşini astfel încât să puteţi opri la timp în cazul unui incident neprevăzut. De asemenea, nu frânaţi brusc!

Nu depăşiţi în condiţii de vizibilitate scăzută din cauza ninsorii sau ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite şi asiguraţi-vă foarte bine înainte de a trece de pe o bandă pe alta.

Folosiţi luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră şi categoria de drum pe care vă aflaţi. Atenţie, proiectoarele de ceaţă se folosesc exclusiv pe timp de ceaţă!

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale! Montaţi triunghiurile chiar şi atunci când maşina este în afara părţii carosabile!

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

Respectaţi indicaţiile poliţiştilor care supraveghează şi dirijează traficul rutier.

În ceea ce priveşte pietonii, le reamintim că temperaturile scăzute, vremea închisă, lapoviţa şi ninsoarea accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceţi acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversaţi până când şoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!