11 mai 2021

Informare privind traficul pe „Podul Prieteniei” Giurgiu-Ruse

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Având în vedere faptul că în perioada 26 – 29.04.2021, pe partea bulgară a Podului Giurgiu-Ruse, se derulează lucrări de reparaţie ale carosabilului, traficul peste pod se desfăşoară cu dificultate, aspect ce a determinat creşterea timpului de aşteptare în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, în mod special pentru autovehiculele de transport marfă.

Reamintim că, Direcţia Regională ce aparţine Poliţiei de Frontieră Bulgare Ruse a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, cu privire la faptul că, în intervalul orar 20.00-24.00 al fiecărei zile din perioada sus menţionată, traficul pe „Podul Prieteniei” Giurgiu – Ruse va fi oprit, pentru realizarea unor lucrări de reparaţie ale carosabilului. De asemenea, în afara intervalului orar respectiv, când circulaţia nu este oprită, traficul în zona care necesită reparaţie va fi îngreunat, deoarece se va desfăşura pe o singură bandă de mers şi va fi reglementat de indicatoare rutiere.

Menţionăm că, din punct de vedere al atribuţiilor Poliţiei de Frontieră controlul se efectuează în prezent pe cinci artere destinate autovehiculelor de transport marfă, atât pe sensul de ieşire din România cât şi pe cel de intrare, fiind folosită la capacitate maximă infrastructura punctului de trecere a frontierei pentru acest timp de mijloace de transport.

În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Republica Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe ambele sensuri de deplasare, pentru aproximativ 3.300 mijloace de transport, dintre care 2.161 autovehicule de transport marfă.

Precizăm faptul că pentru turisme şi mijloacele de transport persoane, traficul se desfăşoară în condiţii normale.Controlul pentru autoturisme se efectuează pe câte trei artere, atât pe sensul de ieşire din România, cât şi pe cel de intrare.

În continuare, recomandăm tuturor persoanelor care doresc să tranziteze frontiera naţională prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în această perioadă, să utilizeze toate celelalte puncte de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria, pentru evitarea aglomerărilor.

Totodată, pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, recomandăm utilizarea aplicaţiei Trafic on-line, care este disponibilă pe site-ul Poliţiei de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro