Publicat: 20 Mai, 2019 - 17:17
Share

Şofer aflat sub influența băuturilor alcoolice, depistat de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au depistat, în trafic, un bărbat care conducea un autoturism, deşi era în stare de ebrietate.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi I.T.P.F. Iaşi au oprit în trafic pentru control, pe raza localității de frontieră Fundu Herţii, județul Botoşani, un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în România, condus de cetățeanul român C.D., în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza județului Botoşani.

Cu ocazia controlului, colegii noștri au observat că bărbatul emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Dorohoi în vederea testării cu aparatul etilotest. Rezultatul testării a fost de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Autoturism cu număr fals de înmatriculare, descoperit în trafic

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism ce avea aplicate plăcuțe cu un număr de înmatriculare expirat, atribuit anterior unui alt mijloc de transport.

La sfârşitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora - I.T.P.F. Iași a oprit în trafic, pentru control, pe Strada Trei Fântâni, la aproximativ 200 de metri de comunicaţia Iaşi-Albiţa, un autoturism marca BMW 318I, care avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare provizoriu românesc. Autoturismul era condus de cetăţeanul român A.M., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru mijlocul de transport, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare. În urma acestora, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul în cauză nu este înmatriculat sau înregistrat, iar plăcuțele de înmatriculare aplicate pe acesta au fost atribuite unui alt autoturism marca Peugeot 207, fiind valabile până la data de 09.01.2019.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a aplicat plăcuţele pe autoturism pentru a realiza câteva fotografii, deoarece intenţiona să îl vândă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

 

Ţigări de contrabandă ascunse în lada de scule şi la motorul unui camion

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Albiţa a descoperit 10.000 ţigarete de contrabandă ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, acestea fiind  ascunse în lada de scule şi la motorul unui camion.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român R.F., în vârstă de 48 de ani, care conducea un camion înmatriculat în România.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în lada de scule şi în zona motorului, cantitatea de 10.000 de ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 2.500 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

 

Bărbat cu cetăţenie R. Moldova, căutat de autorităţile din Germania, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat cu cetăţenie R. Moldova, căutat de autorităţile din Germania, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul din R. Moldova I.I., în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele tânărului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din Germania, la data de 16.05.2019, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii pe teritoriul Germaniei.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Tag-uri Geo: