Publicat: 11 Ianuarie, 2015 - 15:24
  1. Arbori tăiaţi ilegal la Slatina

Sâmbătă, 10 ianuarie a.c., în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe raza localităţii Slatina pentru prevenirea şi combaterea furturilor de arbori din fondul forestier naţional, efective ale Detaşamentului de Jandarmi Fălticeni împreună cu lucrători din cadrul Postului de Poliţie Slatina şi Ocolului Silvic Mălini au depistat doi localnici care au tăiat şi sustras arbori.

În urma verificărilor, a rezultat faptul că cei doi bărbaţi, cu vârsta de 28 şi respectiv 41 de ani, ambii din comuna Slatina, s-au deplasat în pădurea aflată în zona „Pietroasa”, unde au tăiat, fără drept, doi arbori din specia molid. Ulterior, au plecat spre localitatea de domiciliu, folosindu-se totodată de doi cai pentru tractarea celor doi butuci, însă în jurul orei 17.30 au fost depistaţi pe un drum forestier, la distanţa de aproximativ un kilometru de comuna Slatina. Bărbaţii au declarat că au tăiat arborii fără a avea o autorizaţie în acest sens, de pe un teren care nu le aparţine, intenţionând ca ulterior să-i valorifice în zona comunei Slatina.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos. Persoanele în cauză şi instrumentele folosite la tăierea arborilor şi transportarea butucilor (2 topoare, o drujbă, orcic şi lanţuri) au fost predate Postului de Poliţie Slatina pentru continuarea cercetărilor, iar materialul lemnos a fost dat în custodie Ocolului Silvic Mălini.

  1. Furt în oraşul Vicovu de Sus

Sâmbătă, 10 ianuarie a.c., în jurul orei 10.30, un echipaj din cadrul Grupei de Jandarmi Vicovu de Sus a depistat, pe Calea Cernăuţi din localitate, un atelaj hipo care transporta mai multe bucăţi de cherestea.

Jandarmii au oprit atelajul şi au constatat că acesta era condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, care transporta 25 de bucăţi de scândură, cu lungimea de 120 cm, grosimea de 5 cm şi lăţime diferită. În urma verificărilor, a rezultat faptul că bunurile în cauză provin de la puntea pietonală peste râul Suceava, care face legătura între oraşul Vicovu de Sus şi localitatea Bivolărie. Fiind întrebat cu privire la acest aspect, bărbatul a declarat că a luat o parte din scânduri din albia râului, acestea fiind desprinse de vânt, iar pe celelalte le-a demontat. Le-a încărcat pe toate în atelajul hipo şi s-a deplasat spre domiciliu cu intenţia de a le folosi în gospodărie.

În cauză au fost întocmite actele de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de furt, iar persoana în cauză şi bunurile transportate au fost predate Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus în vederea continuării cercetărilor.