Publicat: 14 Octombrie, 2016 - 17:48
Share

Vineri, în jurul orei 11.00, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a depistat, în zona Pieței ”Mihai Viteazul” din municipiul Arad, o persoană care deținea mai multe cartușe cu țigări.
Persoana a fost observată în timp ce ascundea un rucsac într-un tomberon. A fost oprită și legitimată iar, la verificări, a rezultat că este un bărbat cu vârsta de 23 de ani și cu domiciliul în municipiul Arad. În rucsacul pe care bărbatul îl avea, au fost găsite 70 pachete cu țigări, netimbrate sau timbrate necorespunzător, de diferite mărci.  
Persoana în cauză a recunoscut că intenționa să comercializeze țigările, trecătorilor.
Jandarmii au luat măsura ridicării în vederea confiscării întregii cantități de țigări și au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de contrabandă colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, conform prevederilor Codului Vamal al României.
        
Compartimentul Informare, relaţii publice şi cu publicul