Publicat: 6 Ianuarie, 2015 - 14:29

La data de 05 ianuarie 2015, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Brețcu aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au depistat în flagrant într-o pădure de pe raza comunei, patru bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 33 de ani, în timp ce tăiau de pe picior cinci arbori în scopul de a-i sustrage.

Prejudiciul cauzat este în curs de evaluare, iar în cauză se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de material lemnos.

Tot luni, 05 ianuarie 2015, polițiștii din Vâlcele au identificat trei bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 43 de ani, în timp ce transportau fără a avea documente de proveniență 2,5 mc de material lemnos. Din verificările efectuate s-a stabilit că acesta provenea din tăierea ilegală a 10 arbori, din pădurea aflată pe raza comunei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de material lemnos.

Despre comiterea unei alte infracțiuni silvice au fost sesizați polițiștii de la Postul de Poliție Zagon, luni dimineață în jurul orei 08:00.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că fapta a fost săvârșită la data de 04 ianuarie 2015 când un bărbat de 38 de ani împreună cu un minor de 14 ani, s-au deplasat cu o sanie trasă de cai în pădurea de pe raza comunei și au tăiat fără drept de pe picior șase arbori de esență foioase pe care i-au transportat la domiciliu.

Materialul lemnos în cantitate de 1,17 mc a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodia unui lucrător din cadrul Ocolului Silvic Covasna.

Prejudiciul este în curs de evaluare, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de material lemnos.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ COVASNA

Agent de poliție MARIN NICOLETA