Publicat: 2 Februarie, 2012 - 08:36

Gabriel Oprea, Ministrul Apărării Naţionale, a aprobat ca un remorcher militar fluvial din Forţele Navale Române să asigure, începand de ieri, transportul zilnic de persoane pe Dunăre, între municipiul Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu.

Comitetul judetean pentru situatii de urgenta Tulcea a solicitat, marti, sprijinul Ministerului Apararii Nationale pentru asigurarea unei nave militare care sa efectueze operatiuni de transport al persoanelor, avand in vedere interdictia de circulatie pe Dunare pentru navele comerciale. Interdictia a fost emisa de Capitania Zonala Tulcea, ca urmare a aparitiei formatiunilor de gheata pe fluviu.

Nava militara, al carei echipaj este comandat de capitan-comandorul Nicu Dumbrava, va efectua trei transporturi dus-intors in zilele lucratoare si cate doua in zilele de sambata si duminica, pentru a veni in sprijinul persoanelor ramase izolate in suburbia Tudor Vladimirescu.

Miarinarii militari se conforma orarului stabilit cu autoritatile locale iar plecarile vor fi adaptate in functie de conditiile meteo si hidrografice, astfel incat sa nu fie pusa in pericol siguranta pasagerilor.

MApN a comunicat ca, prin structura de specialitate a Statului Major General, continua sa monitorizeze situatia din tara si este in masura sa intervina cu personal si tehnica pentru sprijinirea populatiei afectate de vremea nefavorabila.