Publicat: 13 Ianuarie, 2017 - 17:02

Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Mureș, a realizat pe plan local, activităţi în cadrul proiectului „Inițiative antidrog”, în toate marile municipii și orașe din județul Mureș, în vederea creării infrastructurii pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog şi a Planului de Acţiune. 
 
„Inițiativele antidrog” locale, vor urmări, și în anul 2017, dezvoltarea componentei de implicare a comunităţii, în general, atât printr-un voluntariat activ, cât şi printr-unul bazat pe participarea personalităţilor din diferite domenii, respectiv administraţie, sport, cultură, oameni de afaceri etc., care vor transmite mesaje şi vor susţine lupta împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri.

În acest sens, în anul 2017, se vor desfășura următoarele activități la nivelul comunității locale:

1.    Sensibilizarea comunităţilor locale cu privire la fenomenul drogurilor legale şi ilegale, dar şi la implicaţiilor acestora asupra unei comunităţi. 
2.    Implementarea proiectelor naționale sau locale, în parteneriat cu CPECA Mureș.
3.    Acordarea de consultanţă din partea CPECA Mureș pentru iniţiativele de proiecte antidrog locale.
4.    Referirea eventualilor beneficiari către serviciile CPECA Mureș.
5.    Atragerea de voluntari antidrog  (inclusiv din rândul personalităţilor din diferite domenii) şi instruirea acestora conform standardelor în domeniu.
6.    Mediatizarea activităţilor antidrog la nivelul comunităților. 
7.    Transmiterea unor mesaje către comunitate din partea personalităţilor voluntari antidrog de onoare.