20 octombrie 2021

Înotătorii de performanţă ai CSA Steaua Bucureşti câştigă un altfel de titlu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

14 copii cu vârste între 10-12 ani, înotători de performanţă ai CSA Steaua Bucureşti se implică activ în cauze nobile fiind încurajaţi de antrenorul lor Bogdan Văleanu. Beneficiarii gestului lor sunt copiii cu autism de care se ocupă Asociaţia CONIL

Înotătorii de performanţă ai CSA Steaua Bucureşti câştigă un altfel de titlu. Cei mai activi tineri înotători, fundraiseri pentru copiii cu autism din Asociaţia CONIL.

14 copii cu vârste între 10-12 ani, înotători de performanţă ai CSA Steaua Bucureşti se implică activ în cauze nobile fiind încurajaţi de antrenorul lor Bogdan Văleanu.

Aşa au reuşit să câştige şi concursul lansat de Asociaţia CONIL pentru cei mai implicaţi înotători fundraiseri, în cadrul Campaniei Swimathon Bucureşti 2021, primind titlul de ” Cei mai activi tineri înotători fundraiseri pentru copiii cu autism”.

Implicarea, entuziasmul şi generozitatea tinerilor înotători de la CSA Steaua au fost răsplătite cu un weekend prelungit la munte oferit de Asociaţia CONIL, cu sprijinul celor de la Cabana Ciucaş. Acolo ei au avut ocazia de a fi din nou împreună şi de a se bucura de reuşita lor.

Excursia oferită ca premiu de Asociaţia CONIL, a marcat şi câteva momente emoţionante.

Daria Manea a oferit medalia câştigată la ultimul său concurs internaţional, coechipierei care a reuşit să adune cea mai mare sumă în timpul campaniei Swimathon, peste 3400 lei. Andreea Stoenescu a primit cu emoţie medalia şi, în aplauzele colegilor ei, a promis să continue să îi susţină pe micuţii copii diagnosticaţi cu autism.

Campania Swimathon Bucureşti 2021 organizată de Fundaţia Comunitară Bucureşti a oferit posibilitatea Asociaţiei CONIL de a strânge bani pentru ca 100 de copii diagnosticaţi cu autism să poată beneficia gratuit de programe de recuperare şi integrare prin sport şi aquaterapie.

În sprijinul copiilor cu autism, au venit şi 14 copii, înotători de performanţă ai Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, organizaţi în două echipe – Luptătoarele şi Forţoşii Armatei. Ei au reuşit în două luni să adune mai bine de 27.000 lei. Alături de micuţii sportivi a fost şi idolul lor, David Popovici care i-a încurajat şi susţinut pe copii în efortul lor de a da o şansă celor mai puţin norocoşi.

Programul gratuit de înot pentru copiii cu autism a început pe 15 septembrie spre marea bucurie a copiilor şi a familiilor lor. Cei ce doresc să susţină în continuare programul de recuperare şi integrare prin sport şi aquaterapie a copiilor cu autism, sunt rugaţi să ne contacteze la 0784-412-222 sau pe email office@conil.ro.

Despre CONIL

Asociaţia CONIL a luat fiinţă în anul 2010 la iniţiativa dnei Adela Hanafi, fondator, ca urmare a unei experienţe personale de mamă a unui copil cu dizabilităţi, din dorinţa de a da o şansă reală la educaţie, integrare şi incluziune socială a copiilor şi tinerilor cu diferite dizabilităţi – autism, sindrom Down, retard mediu, epilepsie, tetrapareză spastică, etc.

Comunicat de presă al CONIL