19 octombrie 2021

Înotătorul hunedorean Avram Iancu a înotat în Râul Dâmboviţa timp de 24 de ore

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Avram Iancu a dedicat 24 de ore de înot copiilor cu autism din Asociaţia Conil în cadrul Swimathon Bucureşti 2021

Weekend-ul Swimathon 26.06.2021 -27.06.2021 a fost unul plin de emoţie pentru Asociaţia CONIL. Înotătorul hunedorean Avram Iancu a înotat în Râul Dâmboviţa timp de 24 de ore pentru a susţine cauza copiilor cu autism.

Emoţiile au fost mari, dar determinarea lui a întrecut orice obstacol. Astfel, soarele arzător, repetatele ploi de vară sau apa rece nu au stat în calea dorinţei sale de a le oferi o şansă reală copiilor cu autism.

Începând de duminică, orele 9:00, copiii beneficiari l-au susţinut de pe malul Dâmboviţei pe Avram Iancu pentru ca, la finalul cursei să îi mulţumească în cor „Avram Iancu mulţumim, de înot ne pregătim”. Imediat ce a ieşit din apă, copiii i-au dat din energia lor printr-o îmbrăţişare puternică, mulţumindu-i pentru efort şi gest.

Pornind de la poalele Bibliotecii Naţionale duminică, 27 iunie ora 10:00, bibliotecarul Avram Iancu, înotător de anduranţă, a înotat în Râul Dâmboviţa, fără pauză, timp de 24 de ore pentru ca 100 de copii diagnosticaţi cu autism să poată beneficia gratuit de programele de recuperare şi integrare prin sport şi aquaterapie dezvoltate de Asociaţia CONIL.

Avram Iancu devine astfel unul din supereroii despre care Alex Ştefănescu vorbeşte în piesa ÎNOATĂ cu MINE, imnul Asociaţiei CONIL pentru campania Swimathon 2021 – „Aquaterapie pentru copiii cu autism”.

„Doar că, printre noi, sunt şi supereroi, doar cu un gest ei pot să schimbe totul!

Oameni simpli cu un plan, fac piscină din ocean şi superputerea lor este ÎNOTUL”

Primele cuvinte la ieşirea din apă ale lui Avram Iancu, cel ce a realizat o extraordinară performanţă, au fost: „A fost o cursa dificilă, mult mai dificilă decât credeam, a fost un antrenament foarte muncit, între 3 şi 5 dimineaţa chiar am avut gânduri să abandonez, pentru că mi-a fost foarte, foarte frig, nu ştiu, care este cauza, dar când mi-am adus aminte pentru ce cauză frumoasă înot, mi-am revenit, m-a ajutat foarte mult şi soarele pentru că între timp a răsărit.” declara înotătorul Avram Iancu, la finalul cursei de înot de 24 de ore dedicate copiilor cu autism.

„Uite ca vine, este incredibil ce a reuşit să facă Avram Iancu, un om minunat, el îmi dă speranţa că încă sunt oameni care vor să facă fapte bune, care intră în povestea CONIL. Este minunat ce a reuşit să facă! Avram Iancu are o voinţă de fier!”, a declarat Ioana Maria Moldovan – Ambasador al Asociaţiei CONIL.

Cei ce simt, pot şi vor să îşi arate susţinerea faţă de Avram Iancu îl pot susţine in continuare printr-o donaţie pe linkul: https://swimathonbucuresti.ro/avram-iancu/