13 august 2022

„Inovaţia în Melanom 2022. Viaţa este un drept pentru toţi”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Conferinţa naţională a Asociaţiei Melanom România are loc pe 24-25 iunie

Cea de-a V-a Conferinţă Naţională a Asociaţiei Melanom România este dedicată anul acesta inovaţiei din sănătate şi abordării unui subiect cheie: care sunt soluţiile ca metodele de preventie, diagnosticare şi terapiile de ultimă oră să ajungă la toţi pacienţii.

Conferinţa Naţională „Inovaţia în Melanom 2022 – Viaţa este un drept pentru toţi” este organizată în zilele de 24 şi 25 iunie 2022, la Hotel Novotel din Bucureşti. Evenimentul este cu prezenţă fizică şi toate prezentările vor fi transmise LIVE pe pagina de Facebook Melanom România.

Zeci de specialişti în îngrijirea oncologică, reprezentanţi ai instituţiilor-cheie din sănătate, voluntari afectaţi de melanom şi alte tipuri de cancer, familii şi pacienţi se vor reuni şi timp de două zile vor dezbate în profunzime măsurile de îngrijire oncologică şi combatere a cancerului, soluţiile pentru a elimina inegalităţile din sistem şi impactul digitalizării în cercetare şi practica medicală.

Agenda de discuţii a specialiştilor cuprinde întrebări esenţiale la care vor încerca să răspundă pe parcursul evenimentului:
– Care sunt cele mai bune interventii disponibile pentru pacienţii cu melanom?
– Cum pot fi optimizate serviciile din sănătate?
– Cum aducem tehnologiile de frontieră în ţară?
– Cum pot avea acces toţi pacienţii la servicii de sănătate inovative?
– Care sunt metodele potrivite pentru a încuraja cercetarea în domeniul cancerului?
– Ce înseamnă e-health, digitalizarea şi exploatarea inteligentiei artificale în îngrijirea oncologică şi cum pot ajuta pacienţii?

Participarea la eveniment este gratuită şi va fi posibilă pe bază de aplicaţie şi selecţie.

Programul conferinţei este aici: https://www.melanomromania.org/program-conferinta-nationala-2022

Evenimentele majore din ultima perioadă – precum pandemia de Covid-19 şi războiul din Ucraina – au afectat sistemele de bază ale statelor europene, sănătatea fiind sectorul cel mai vulnerabil. Metodele de prevenţie şi diagnostic inovatoare, terapiile noi, care oferă beneficii salvatoare pentru pacienţi pot avea însă un impact redus într-un sistem medical şubred. În aceste condiţii, ediţia de anul acesta a conferinţei va aborda situaţia îngrijirii pacienţilor oncologici în contextul lansării unor programe de reformare a sistemului de sănătate şi a planului naţional de combatere a cancerului.

Dr. biolog Violeta Astratinei, preşedinta Asociaţiei Melanom România: „Conferinţa de anul acesta este mai bogată şi diversă ca niciodată pentru că se adaptează vremurilor tulburi prin care trec sistemul sanitar şi pacienţii afectaţi de melanom sau alte tipuri de cancer. Trebuie să începem să ne întrebăm serios cum am vrea să fim îngrijiţi în România în eventualitatea că vom fi unul dintre cei mulţi, diagnosticaţi cu cancer. Progresul ştiinţific şi inovaţia au câştigat în ultimii ani tot mai mult teren în dezvoltarea de intervenţii care îmbunătăţesc durata şi calitatea vieţii pacienţilor.

Este revoltător să vedem cum medicina personalizată, terapiile inovatoare, digitalizarea sănătăţii, soluţiile pentru întărirea capacităţii sistemului sanitar nu reuşesc să pătrundă în mod real în sistemul sanitar românesc şi să ajute pacientul cu cancer. În acelaşi timp, miliarde de euro vor fi direcţionate sănătăţii prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Programele Operaţionale de Sănătate.

Există, de asemenea. recentul Plan Naţional de Cancer care promite schimbări semnificative. Viitorul nostru, al tuturor, depinde de felul în care vor fi folosiţi banii din aceste programe în aşa fel încât să producă schimbări semnificative. De aceea, am invitat peste 20 de specialişti cu viziune reformatoare şi idei progresiste pentru a susţine prezentări menite să ofere proiecte şi propuneri documentate pentru rezolvarea problemelor pacienţilor oncologici. Ne dorim ca la finalul acestor două zile animate de discuţii să avem o viziune mai clară asupra măsurilor care pot schimba cu adevărat sistemul românesc de sănătate şi prin care toţi pacienţii, indiferent de venit şi educaţie, să beneficieze în mod egal de prevenţie, proceduri moderne de diagnostic şi terapii oncologice de ultimă oră”.

Sursa foto Pixabay