Publicat: 17 August, 2016 - 20:30

KIC InnoEnergy, motorul inovației în energie durabilă, va găzdui conferința pentru inovație și festivitatea de premiere KICkoff în Varșovia, pe 20 septembrie 2016. Ceremonia de premiere și conferința oferă o oportunitate unică de relaționare cu top jucători și inovatori din industria de energie durabilă din Europa Centrală și de Est. Participanții vor avea posibilitatea de a interacționa cu cele mai noi inovații și idei de afaceri ale sectorului.

Printre vorbitori se numără și Jason Saltzman, un antreprenor american din domeniul tehnologiei și co-fondator al Alley NYC (o comunitate de antreprenori și creatori de tendințe) și Paul Papadimitriou, expert în revoluția digitală emergentă și efectul său transformator asupra afacerilor, fondator al Inteliggencr, o agenție de strategie în inovare.

“Acest eveniment reprezintă o platformă destinată celor mai luminate minți din domeniul energiei durabile la nivel regional, pentru a întruni, face schimb de idei, a întâlni potențiali finanțatori și pentru a transforma inovațiile în realitate și a le comercializa”, afirmă Christo Balinow, Business Development Manager, America de Nord, ECE și Orientul Mijlociu, KIC InnoEnergy. “KIC InnoEnergy invită jucătorii de pe piața energiei durabile să participe la acest eveniment și să susțină dezvoltarea de noi idei.”

În cadrul evenimentului, vor fi recunoscuți cei mai notabili inventatori din domeniul energiei, alături de start-up-uri din domeniu și companii mici și mijlocii din regiune. Inovatorii din domeniul energiei durabile nominalizați vor avea posibilitatea de a câștiga unul dintre cele trei premii, respectiv: locul întâi (10.000 de euro), locul doi (5.000 de euro) și locul trei (3.000 de euro). În plus, câștigătorii vor beneficia de instruire de înalt nivel, evaluarea modelului de afaceri și posibilitatea de a intra în programul KIC InnoEnergy Highway® cu acces la susținere și investiții de până la 150.000 de euro.

Despre KIC InnoEnergy (www.kic-innoenergy.com)

KIC InnoEnergy reprezintă motorul inovator în energie durabilă în întreaga Europă. Este o inițiativă globală de elită a celor mai importanți jucători europeni. Consorțiul este format din șase centre europene și include o rețea de aproximativ 200 de parteneri care sunt jucători de elită în industrie, institute de cercetare, universități și școli de afaceri. KIC InnoEnergy are misiunea de a securiza competitivitatea globală a Europei în domeniul tehnologiilor energetice. Prin colaborarea strânsă cu partenerii, KIC InnoEnergy contribuie la accelerarea procesului de creare și de comercializare de noi produse și soluții în domeniul energiei durabile.

KIC InnoEnergy susține și investește în inovație în orice etapă și la orice nivel de activitate – de la sălile de clasă la clienți. Cu ajutorul partenerilor săi, construiește conexiuni în întreaga Europă, aducând laolaltă inventatori, antreprenori și piețe, absolvenți și angajatori, cercetători și companii.

Cele trei domenii esențiale ale inovației susținute activ de KIC InnoEnergy:

  • Educație, pentru a ajuta la crearea unei forțe de muncă informate și ambițioase, care înțelege cerințele durabilității și nevoile industriei – pentru viitorul domeniului.
  • Proiecte inovatoare pentru a aduce împreună și a crea o colaborare de idei, inventatori și industrie, care să genereze produse și servicii viabile din punct de vedere comercial, cu rezultate reale.
  • Servicii de creare de afaceri pentru a-i ajuta pe antreprenori și start-up-uri care creează afaceri durabile să se dezvolte rapid și să contribuie la ecosistemul energetic global.