29 noiembrie 2021

Înscrie-te ca participant în „Forumul Studenţilor Români de Pretutindeni”!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Forumul Studenţilor Români de Pretutindeni este un proiect fără precedent care urmăreşte schimbarea reală a politicilor publice din ţara noastră, acesta fiind organizat de patru mari organizaţii de tineri din România: Uniunea Studenţilor din România, Liga Studenţilor Români din Străinătate, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România şi Asociaţia Tineretului ONU din România.

Forumul se va desfăşura în format fizic la Universitatea din Bucureşti, în perioada 20-24 August, iar înscrierile pentru participanţi au fost deja deschise pe site-ul nostru şi pot fi accesate la următorul link https://fsrp.ro/inscriere-participanti/

Proiectul urmăreşte implicarea activă a tinerilor în dezbateri constructive, deschise, cu o finalitate bine conturată: realizarea a 6 acte normative ce vor fi înaintate instituţiilor şi ministerelor aferente, cu putere decizională. Astfel, 100 de tineri vor avea ocazia de a dezbate timp de 5 zile cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea noastră şi vor găsi soluţiile optime pentru rezolvarea lor. Prin participarea la Forum, ei vor avea la dispoziţie o platforma puternică prin care să-şi facă vocea auzită şi să îşi prezinte nevoile, dorinţele şi ideile.

Forumul este structurat în 6 comitete (compuse din 15-20 de studenţi), cuprinzând domenii de interes pentru generaţia şi ţara noastră:

1. Educaţie şi Tineret (combaterea abandonului şcolar, lipsa şi stigmatizarea educaţiei profesionale, programele învechite, supraaglomerarea şcolară, infrastructură educaţională, digitalizarea educaţiei.).

2. Energie şi Mediu (soluţiile prin care România poate să facă tranziţia spre o economie circulară, să devină neutră din punct de vedere climatic şi să găsească investiţiile prin care economia românească să devină una verde).

3. Muncă şi Economie (lipsa forţei de muncă, sub sau supra calificarea, inegalitatea, lipsa de capital sau lipsa investiţiilor).

4. Dezvoltare şi Investiţii (crearea unui spaţiu favorabil digitalizării administraţiei publice şi a mediului de afaceri, cadrul legislativ care să reglementeze conceptele tehnologice de ultimă oră – blockchain, semnătura digitală, carte de identitate digitală).

5. Afaceri Externe ( aderarea României la spaţiul Schengen, poziţionarea vis-a-vis de curentele emergente de dreapta extremistă în Europa, strategia pentru promovarea României prin populaţia din diaspora şi întoarcerea studenţilor plecaţi la studii în afară.).

6. Sănătate (integrarea absolvenţilor de studii medicale în sistemul Românesc, educaţia sanitară a populaţiei, meritocratia în administrarea unităţilor medicale sau de cercetare).

Orice persoană interesată de activitatea Forumul Studenţilor Români de Pretutindeni poate lua parte la activităţile desfăşurate între 20-24 august sub statutul de participant. Pe lângă dezbateri, participanţii vor avea acces la consultări cu oameni din domeniul subiectului ales, workshop-uri pe diferite subiecte, dar şi evenimente sociale şi de networking. Înscrierile au loc online, pe platforma https://fsrp.ro/inscriere-participanti/, ultima zi de înscriere fiind Joi, 5 August.

Indiferent de universitatea sau de specializarea pe care o studiezi, ideile, părerile şi implicarea ta pot aduce schimbări semnificative în domeniile principale şi fundamentale ale României. Mai multe detalii despre ce alte oportunităţi te aşteaptă în cadrul proiectului pot fi regăsite pe https://fsrp.ro.

Vă aşteptăm la Forum!