Publicat: 30 Mai, 2019 - 12:59
Share

De astăzi, 30 mai 2019, vă puteţi înscrie pentru "Întâlniri cu mari coregrafi". Evenimentul are loc în fiecare an, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, în cadrul Bursei de Spectacole unde sunt organizate o serie de masterclass-uri de dans la care participanţii au şansa să lucreze câteva ore cu coregrafi celebri, care s-au făcut remarcaţi prin unicitatea stilului lor.

Anul acesta, masterclass-urile vor fi susţinute de Noah Wertheim (director artistic şi coregraf Vertigo Dance Company), Jesus Carmona (Ballet Flamenco Jesus Carmona) şi Silvia Macrea (CJCPCT "Cindrelul-Junii" Sibiu).

Masterclass-urile se adresează tuturor pasionaţilor de dans şi de explorarea formelor sale. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile (aproximativ 30 persoane/atelier/zi) şi se face pe baza completării formularului de înscriere, aici. Cei interesaţi să participe trebuie să se implice activ, nu se acceptă observatori. Organizatorii nu asigură şi nu acoperă costurile de transport şi cazare pentru participarea la masterclass-uri.

În scopul dezvăluirii artei, masterclass-urile sunt structurate în două părţi: una teoretică - de introducere şi prezentare succintă a conceptelor şi principiilor de mişcare folosite în crearea unui spectacol şi o parte practică - experimentarea metodelor de lucru. Evenimentele din cadrul Bursei vor avea locîn 17, 20 şi 21 iunie, la CJPCT "Cindrelul-Junii" Sibiu.

17 iun, 14:00
Noa Wertheim, Artistic Director and Choreographer - Vertigo Dance Company, ISR

Multi-talentata artistă Noa Wertheim este o coregrafă şi dansatoare foarte apreciată la nivel internaţional, aceasta fiind distinsă cu numeroase premii, inclusiv premiul oferit de Ministerul Culturii din Israel tinerilor coreografi în 1998, Premiul Landau pentru Artele Spectacolului în 2003 şi premiul oferit de Ministerul Culturii din Israel pentru coregrafia sa din spectacolul "Birth of the Phoenix", în 2012. Noa lucrează şi creează la studioul Vertigo Dance şi la Centrul Gerard Behar din Ierusalem şi la studioul său personal din cadrul Vertigo Eco-Art Village, unde trăieşte alături de partenerul ei de viaţă şi dans, Adi Sha'al, şi cei trei copii ai lor, într-o comunitate care susţine artele într-o manieră responsabilă din punct de vedere ecologic şi social.

20 iun, 14:00
Jesus Carmona, Ballet Flamenco Jesus Carmona, ESP

În luna septembrie a prezentat spectacolul Impetu's la Dubai Opera şi la Suzhou Arts Centre, iar în octombrie a prezentat Amato˜r la Irvine Barclay Theatre of Los Angeles. Datorită creativităţii şi impactului educaţional al atelierelor şi cursurilor, Jesus Carmona continuă să fie activ în Flamenco şi în 2019. A participat la Rome Flamenco Festival în ianuarie şi la Jerez Festival în februarie. Urmează să meargă în turnee în Madrid, Alicante, UK, New York, printre altele. Va participa cu două spectacole diferite timp de trei zile, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

21 iun, 14:00
Silvia Macrea

Silvia Macrea este coregraf şi manager al celei mai vechi formaţii de dansuri populare din România, înfiinţată în 1944: Junii Sibiului. Semnează un portofoliu impresionant de coregrafii de dansuri şi obiceiuri româneşti, regie şi coregrafie pentru spectacole tematice şi spectacole de teatru muzical coregrafic. A susţinut seminarii de dans în Germania, Franţa, Portugalia, Hong Kong, Taiwan, Japonia, SUA.

Întâlnirile se desfăşoară sub îndrumarea Adrianei Bârză-Cârstea, Lect. Univ. Dr. la Departamentul de Artă Teatrală din Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, membru în Centrul de Studii Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului (CAVAS), coregraf şi consilier artistic pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), secţiunea spectacole de dans.

Bursa de Spectacole de la Sibiu (17-22 iunie 2019) este o structură asociată a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (14-23 iunie 2019). Alpha Bank este partener al Bursei de Spectacole.