Publicat: 11 Februarie, 2015 - 13:27
Share

"Am trimis, vineri, la Monitorul Oficial, ordinul privind inscrierea in invatamantul primar. Pregatirile pentru inscrierea in pregatitoare prima etapa incep in 16 februarie, iar pentru a doua etapa in 23 martie", a declarat, luni, ministrul Educatiei, Mihai Sorin Campeanu.

Astfel, in 16 februarie, vor fi afisate, la fiecare unitate de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar, circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate. Tot atunci vor fi afisate: programul de completare a cererilor tip de inscriere, programul de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor solicitata de parinti, informatiile care permit parintilor sa cunoasca activitatea specifica clasei pregatitoare si criteriile de departajare elaborate de fiecare scoala.

Intre 16 si 27 februarie, vor fi organizate in scoli intalniri pentru informarea si consilierea parintilor copiilor din gradinita care vor fi cuprinsi, in anul scolar 2015 - 2016, in invatamantul primar.

In perioada 18 - 26 februarie, va fi organizata in scoli Ziua portilor deschise, in care parintii si copiii pot vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare.