Publicat: 1 Ianuarie, 2017 - 18:38
Share

Shakespeare School Essay Competition dă startul celei de-a 9-a ediții a concursului național de creație în limba engleză!

Dacă ai între 11 și 19 ani, ești pasionat de limba engleză, o vorbești fluent, ești creativ și stăpânești bine arta argumentării, te așteptăm să-ți demonstrezi măiestria în cadrul Shakespeare School Essay Competition!

Este vorba despre cel mai mare Concurs Național de Eseuri în Limba Engleză, cu participare gratuită, organizat anual de Asociația Shakespeare School pentru Educație și dedicat elevilor de gimnaziu și liceu din toată țara!

Concursul, aflat la cea de-a 9 a ediție, se bucură de o mare popularitate în rândul tinerilor pasionați de limba engleză, anual fiind înscrise peste 4.000 de eseuri din toate județele țării.

Cei care intră în competiție pot câștiga premii în valoare totală de peste 5.000 de euro: două tabere în Marea Britanie, cursuri de limba engleză la Shakespeare School, taxe de înscriere la examenele Cambridge, cărți, dicționare și multe alte surprize.

Tema concursului: La ediția din 2017, participanții sunt provocați să scrie un text original în limba engleză prin care să-și exprime opinia despre un subiect la modă, foarte familiar tinerei generații: jocurile video — dependență sau sport al minții?'

Competiția este organizată pe două categorii de vârsta, 11-14 ani și respectiv 15-19 ani.

Participanții pot înscrie eseurile gratuit, online, pe www.shakespeare-school.ro/essay-competition-despre-concurs/, până pe data de 26 martie 2017.

Juriul este format din profesorii Shakespeare School, care selectează cele mai bune și creative 30 de lucrări. Ierarhia finală a câștigătorilor este stabilită în urma unor scurte interviuri cu finaliștii.

Pe lângă premiile pentru eseuri, va fi acordat și Trofeul Excelenței, pentru județul cu cei mai mulți reprezentanți în concurs, precum și distincția Certificate of Excellence acordată profesorului cu cei mai mulți elevi înscriși la cea de-a 9-a ediție Shakespeare School Essay Competition.

Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 12 iunie 2017.

Concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Proiectul își propune să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovație, originalitatea și să motiveze tinerii să își perfecționeze limba engleză, oferindu-le totodată șansa unei experiențe unice, într-o tabără internațională de studiu.

'Participarea la Shakespeare School Essay Competition a fost o experiență cu adevărat minunată! Premiul obținut în urma acestui concurs — o tabără internațională de limba engleză, de două săptămâni, în campusul Fettes College din Edinburgh, Scoția, a fost pentru mine o reală oportunitate de a cunoaște, de a explora și de a mă dezvolta', a declarat Eugen Piron, câștigătorul premiului I, categoria 11-14 ani, la ediția din 2016 a Concursului.

Ambasadorul celei de-a 9-a ediții 'Shakespeare School Essay Competition' este Cristian Onețiu — antreprenor de succes, cu o experiență de peste 15 ani, prezent în Top 500 Forbes, speaker, consultant de business pentru companii internaționale, autor și realizator tv. Rolul său este acela de a oferi participanților un exemplu personal și profesional de gândire creativă și performanță susținută prin pasiune.

Mai multe detalii despre temă și regulament se găsesc pe pagina competiției, AICI: http://www.shakespeare-school.ro/essay-competition-despre-concurs/

Parteneri media: Radio România Cultural — partener principal, Agerpres, Radio Itsy Bitsy, Televiziunea Elevilor, EduManager, Portal Învățământ, Copilul.ro, Clopoțel.ro, SuntParinte.ro, ExamenulTau.ro, România Pozitivă, știri pentru Copii, Copii și Mămici, Mămici la Superlativ, Coaching la Superlativ.

Parteneri educaționali: Inspectoratul școlar al Municipiului București, Federatia VOLUM, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți — Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP), 4Career.

Sponsori: British Council, Cărturești, Editura Trei, Fischer International, ARCUB, Simaco Advertising, Koh-I-Noor, Apple Dent.

Organizator:

Asociația Shakespeare School pentru Educație, fondată în anul 2011, este o organizație nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentați să își urmeze pasiunile prin perfecționarea limbii engleze și ajutarea copiilor cu oportunități reduse să se dezvolte și să învețe limba engleză. Printre proiectele asociației se numără burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creație având ca premii școli de vară în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaționale cât și cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din București și alte orașe ale țării.

Asociația promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând și ateliere de educație pentru părinți.

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociația Shakespeare School pentru Educație își propune să stimuleze gândirea creativă și să motiveze tinerii din întreaga țară să își perfecționeze cunoștințele de limba engleză. Motto-ul asociației este 'Limba engleză deschide oportunități' pentru că stăpânirea unei limbi de circulație internațională poate face diferența în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educație de calitate și o carieră de succes.