Publicat: 13 Iulie, 2020 - 11:42
Share

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a demarat realizarea Registrului Sectorului Cultural (#RegistrulCULT) pentru a inventaria entitățile și persoanele care activează în domeniul cultural. 

Această inițiativă are ca obiectiv determinarea statistică a acestui sector, iar INCFC a preluat sarcina de a inventaria sectorul cultural pe baza surselor de date existente. În acest sens, urmează a fi făcute publice o serie de analize, în perioada imediat următoare. Cu toate acestea, este necesară completarea acestor informații cu date colectate direct de la cei ce activează în sectorul cultural.

Înscrierea este simplă: accesați link-ul https://www.culturadata.ro/registrul-sectorului-cultural/ și alegeți unul dintre cele două formulare: „înscriere ONG" / „înscriere persoană".

Veți completa cu date personale, însă ele vor fi utilizate exclusiv de INCFC, numai pentru a face analiza sectorului. Atunci când se vor publica anumite concluzii, niciodată acestea nu vor face referire la persoane sau organizații înscrise în Registrul CULT.

Înscrierea în Registrul CULT aduce o serie de avantaje beneficiarilor:

Ø Comunitatea creată poate genera noi prietenii, colaborări sau extinderea rețelei personale de cunoștințe;

Ø Comunitatea își poate crea reguli de funcționare ce se pot traduce ulterior în reglementări la nivel național;

Ø Cererile artiștilor vor fi coagulate într-un mesaj comun, astfel vocea lor se va putea face mai bine auzită;

Ø Posibilitatea de a demara cercetări ample din punct de vedere metodologic asupra comunității (eșantioanele vor avea reprezentativitate mai mare);

Ø Transmiterea facilă a informațiilor de interes din domeniu către toți membrii comunității.

 

De asemenea, invităm persoanele care activează în domeniul cultural să participe la cercetarea privind efectele crizei Covid-19 asupra activităților culturale, completând chestionarele de pe platforma de colectare Culturadata:

Chestionar dedicat ONG-urilor culturalehttps://cutt.ly/ONG-cultural  

Chestionar dedicat lucrătorilor culturalihttps://cutt.ly/chestionar-lucratori-culturali.

Rezultatele acestui studiu ne vor ajuta pe toți să înțelegem mai bine perioada de criză prin care trecem acum și, implicit, să găsim soluțiile de a o depăși.