Publicat: 20 Februarie, 2015 - 12:19
Share

Conform Metodologiei și calendarului de înscriere a copiilor în învățământul primar, părinții sunt obligați să îi înscrie la clasa pregătitoare pe copiii care împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2015 inclusiv.

Copiii care împlinesc 6 ani după această perioadă, și pe care părinții doresc să îi înscrie la școală, vor susține în perioada 17 februarie — 11 martie evaluarea dezvoltării psihosomatice, la solicitarea părintelui.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu, atât la sediul CJRAE, cât și în unități de învățământ din județ, cu prioritate în grădinițe.

Evaluarea se efectuează în perioada 17 februarie — 11 martie, în intervalul orar 10:00 — 18:00 pentru a facilita accesul părinților la evaluare.

Pentru detalii legate de înscrierea copiilor în clasa pregătitoare ISJ Sibiu a creat, pe prima pagină a site-ului propriu, o secțiune — Înscrierea în învățământul primar 2015, sau direct de la școli, cu ocazia evenimentului Ziua porților deschise.

Fiecare unitate de învățământ în care se înființează clasa pregătitoare are obligația să organizeze acest eveniment public într-una din zilele din intervalul 18-26 februarie. Părinții și copiii vor putea vizita spațiile și vor putea discuta cu cadrele didactice.

Totodată părinții se pot informa la grădinițe și nu în ultimul rând pot accesa TELVERDE — părinții pot să sune gratuit la numărul 0 800 816269, și să ceară informații și lămuriri.

Precizăm că fiecare copil are un loc asigurat la clasa pregătitoare; la nivelul jud. Sibiu în planul de școlarizare au fost cuprinși — în urma realizării recensământului — peste 4200 copii care vor învăța în 206 clase. Numărul de locuri alocat prin cifra de școlarizare pentru clasa pregătitoare este mai mare decât numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învățământul primar.

În privința clasei I informăm că:

* Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2015, inclusiv, și care nu au parcurs, anterior, clasa pregătitoare, pot fi înscriși, la cerere, în clasa I.

* La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 7 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2015, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atesta pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I.

* Înscrierea se poate face în clasele I deja existente, pe locurile disponibile.

Prof. Livia Crețulescu