Publicat: 13 Ianuarie, 2015 - 16:22
Share
Încălcarea Codului Deontologic s-a produs produs, probabil, după arestarea Alinei Bica

Inspecția Judiciară a decis că Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a încălcat codul deontologic atunci când a mers la Paris cu Elena Udrea. 

Inspecţia Judiciară a CSM a fost sesizată la sfârşitul anului trecut în scandalul Udrea-Bica pentru a face verificări atât în cazul cererii procurorului şef Alina Bica de apărare a reputaţiei profesionale, cât şi raportat la o posibilă încălcare a Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

 "Astăzi, 31 octombrie 2014, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării unor verificări, atât privind cererea de apărare a reputaţiei profesionale, formulată de doamna procuror Alina Mihaela Bica, cât şi prin raportare la Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, ca urmare a aspectelor mediatizate în legătură cu deplasarea la Paris, în luna februarie 2014, a doamnei Alina Mihaela Bica, procuror-şef al DIICOT", se arată în comunicatul CSM.

Pe 30 octombrie 2014 Procurorul şef al DIICOT a cerut CSM să îi apere reputaţia.
Şefa DIICOT, Alina Bica, a cerut CSM să facă, prin Inspecţia Judiciară, verificări privind imaginile apărute pe internet.

Biroul de presă al DIICOT a transmis atunci un comunicat de presă prin care arată că a cerut CSM să-i apere reputaţia Alinei Bica şi că era în concediu alături de Udrea dar că şefa DIICOT nu doreşte să facă alte comentarii. 

"Procurorul şef al D.I.I.C.O.T., Alina Mihaela Bica,  înţelege să nu comenteze în spaţiul public aspecte care ţin de viaţa privată, desfăşurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă. De altfel, procurorul şef al D.I.I.C.O.T. a solicitat astăzi Consiliului Superior al Magistraturii  să declanşeze, de îndată, – prin Inspecţia Judiciară a CSM - verificări privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune în data de 30.10.2014, precum şi comentariile efectuate în spaţiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputaţiei profesionale", se arăta în comunicatul DIICOT