Publicat: 4 Iulie, 2018 - 15:10

Parchetul General a cerut CSM să clarifice limitele controlului efectuat de Inspecția Judiciară la Parchetul General privind aplicarea protocolului cu SRI. Cererea de clarificare vine după ce inspectorii au cerut date din 2005, anterior încheierii protocolului, dar și numele procurorilor care au aplicat acordul cu SRI și situația mandatelor pe siguranță națională.

"Ca exemplu, deşi ştim cu toţii protocolul a fost încheiat în anul 2009, perioada de control vizată începe cu anul 2005, deci practic retroactivează cu 5 ani de zile. Se solicită de către Inspecţia Judiciară, nominal, numele, prenumele procurorilor care au lucrat, profesional vorbind, pe baza acestor dispoziţii. Şi nu în ultimul rând, o a treia observaţie vizează partea de punere la dispoziţie de către Ministerul Public a situaţiilor mandatelor de siguranţă naţională. Ştim cu toţii, nu este de resortul Ministerului Public să aibă o astfel de situaţie, nu interferează decât n mod parţial cu această problematică. Pe cale de consecinţă, vă adresez rugămintea să suplimentăm ordinea de zi şi să încercăm să punctăm limitele controlului pe care l-a dispus împreună în data de 19 aprilie", a spus în ședința Plenului Codruț Olaru, vicepreședintele CSM.

"Procurorii generali de curți de apel mi-au cerut relatii pe care nu le stiu si am solicitat CSM, ca garant, sa clarifice aceste probleme. Eu pot sa-i indrept pe toti la dumneavoastră", a spus Augustin Lazăr.

Tag-uri Institutii: