Publicat: 14 Iunie, 2016 - 08:46

Curtea de Apel Constanța l-a condamnat definitiv pe Dumitru Adrian Popa, inspector antifraudă, la șapte ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență. Magistrații au admis recursul înaintat de procurori și au majorat pedeapsa dată de Tribunalul Constanţa, care era de cinci ani şi opt luni de închisoare.

Dumitru Adrian Popa a fost prins în flagrant în timp ce primea bani de la un om de afaceri, printr-un intermediar, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu.

În același dosar, Florin Zarughevici a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită. Totodată, acesta a fost obligat să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei sau Consiliului Local Năvodari.

Procurorii au susținut că, în perioada iulie - septembrie 2015, Dumitru Adrian Popa, în calitate de inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală - Direcţia regională Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, a pretins şi a primit de la mai mulţi oameni de afaceri suma totală de 13.000 de lei, în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu care decurgeau din funcţia deţinută, privind rezultatele unor controale efectuate la firmele acestora.

Totodată, Popa a pretins de la administratorul unei alte societăţi comerciale, prin intermediul lui Florin Zarughevici, suma de 3.000 de euro. La data de 03 septembrie, Dumitru Adrian Popa a primit banii de la omul de afaceri, prin acelaşi intermediar, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În schimbul banilor, el ar fi trebuit să convingă mai mulți funcționari ANAF să adopte o soluţie favorabilă într-un dosar privind insolvenţa unei firme administrată de omul de afaceri, deschis din cauza unei datorii de peste 500.000 de lei pe care societatea o avea faţă de bugetul de stat.