4 decembrie 2021

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 29 de misiuni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 18 situaţii de urgenţă.

Echipajele au acţionat pentru: şapte traumatisme şi 11 diverse afecţiuni medicale.

După acordarea primului ajutor calificat, toţi pacienţii au fost monitorizaţi şi transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al judeţului Vâlcea au intervenit în ultimele 24 de ore pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată în localitatea Făureşti, Mileşti şi Găineşti unde a ars vegetaţia uscată şi litieră de pădure pe aproximativ 40 de hectare. După aproape şase ore de eforturi, pompierii militari au reuşit să stingă incendiul în colaborare cu SVSU din localitate.

Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că flăcările s-ar fi declanşat în urma folosirii focului în mod intenţionat pentru generarea incendiilor, autorii fiind neidentificaţi.

Având în vedere faptul că majoritatea incendiilor, din perioadele caniculare, se produc la vegetaţie uscată, iar la baza izbucnirii acestora stă neglijenţa cetăţenilor, reamintim că în perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.

În această perioadă, pompierii militari din cadrul ISU au efectuat alte 6 misiuni de informare preventivă şi verificare a respectării măsurilor în contextul COVID 19.