7 iulie 2022

Inspectorii ANSVSA şi ANAF-Antifraudă controlează comerţul de legume-fructe

Fresh vegetables and fruits at local market in Sanya, Hainan province, China

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au declanşat o acţiune comună de control a activităţii de comercializare en gros a legumelor, fructelor şi produselor agroalimentare în 17 centre comerciale şi puncte de desfacere dedicate din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa.

Astfel, 130 inspectori antifraudă fiscală împreună cu 120 inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor controlează modul în care operatorii economici respectă legislaţia specifică.

În timpul controalelor se prelevează probe pentru determinarea prezenţei sau a depăşirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din Bucureşti şi Constanţa.

Principalele aspecte vizate de acţiunea de control a inspectorilor ANSVSA sunt cele privind cerinţele de trasabilitate şi procedurile prin care operatorul poate identifica cu exactitate persoana fizică sau juridică de la care s-a aprovizionat şi persoana juridică către care a livrat produsele pe care le comercializează.

Pentru prevenirea şi combaterea fraudei fiscale şi vamale, inspectorii antifraudă verifică în detaliu toate etapele ciclului de comercializare angro a legumelor, fructelor şi produselor agroalimentare, cu precădere în legătură cu legalitatea achiziţiilor intracomunitare şi importurilor, corectitudinea actelor de provenienţă şi de însoţire a produselor şi corespondenţa cu realitatea a facturilor de achiziţie şi de vânzare.

Serviciul Comunicare şi Logistică Documentară

Sursa foto Pixabay