Publicat: 19 Iunie, 2019 - 11:59

Institutul francez din România ajunge la Sibiu în perioada 19-24 iunie, pentru a fi mai aproape de publicul său şi de invitaţii francezi din cadrul celei de-a 26-a ediţii a FITS - Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Este un an cu o însemnătate aparte, Sezonul România-Franţa 2019 aducând în prim plan o prezenţă franceză importantă: 17 companii de teatru de renume şi peste 70 de momente cheie francofone dedicate artelor spectacolului.

Reşedinţa temporară de vară a Institutului francez devine Maison de la Gastronomie (strada Cetăţii, nr. 16). Joi, 20 iunie, deschidem porţile publicului larg cu un apero francofon de la 15.00 la 18.00 şi descoperim universul Culturetheque, mediateca digitală a institutelor franceze din întreaga lume, o reţea prezentă în peste 120 de ţări. Urmează apoi interacţiunea cu prima platformă e-learning din România dedicată învăţării limbii franceze şi perfecţionarea ortografiei, în parteneriat cu Frantastique.

Joi, vineri şi sâmbătă (20-23 iunie) cei mici şi cei mari sunt aşteptaţi să-şi intre în rolul de investigatori, echipa Institutului Francez animând jocul de societate "Unusual Suspects/Suspecţi de serviciu". Echipele de detectivi se pregătesc să prindă hoţul analizând comportamente şi dezbătând clişee şi aparenţe, uneori înşelătoare.

Apoi, după un turneu naţional lung ce a urmărit promovarea studiilor în limba franceză în rândul a 2400 de elevi şi studenţi, în 19 oraşe, Caravana studiilor în Franţa face un ultim mic popas la Sibiu, după 4500 km străbătuţi în 30 de zile. O oportunitate de a participa la atelierele noastre zilnice organizate împreună cu reprezentanţii Clubului Francofon de Afaceri din Sibiu şi Undelucrăm, pe tema corelării între urmarea unor filiere francofone şi perspectivele unei cariere de succes în contextul unui mediu economic cât mai interconectat!

Sâmbătă, 22 iunie, între orele 11.00-12.00, artiştii companiei franceze "Plasticiens volants" vă aşteaptă la o discuţie despre teatrul de stradă, despre arta de a transforma spaţiul public şi de a crea cu generozitate noi universuri.

În aceeaşi zi, în cadrul Şcolii de vară organizate de către Asociaţia de prietenie "Ille et Vilaine - Sibiu", vor avea loc trei ateliere escape game, dedicate elevilor de la Colegiul Tehnic Cibinium. Jocul "Panică la bibliotecă" are scopul de a alerta într-un mod ludic tânăra generaţie cu privire la ideile preconcepute din domeniul ştiinţei. Bazându-se pe capacitatea lor de observare şi pe spiritul critic, participanţii vor lucra în echipe pentru a demonstra o serie de concepţii greşite difuzate de un grup numit "Obscurantiştii".

Vă aşteptăm la o întâlnire convivială pentru a descoperi alături de noi prezenţa franceză şi activităţile Institutului Francez din România la #FITS2019!

A bientot! Ne vedem la Sibiu!

Tag-uri Institutii: