Publicat: 16 Aprilie, 2018 - 10:54
Share

Sindicatul din Institutul Național de Statistică București își exprimă pe această cale nedumerirea față de comentariile, analizele și luările de poziție vehiculate în media în ultima săptămână cu referire la datele statistice făcute publice prin intermediul comunicatelor de presă emise de către Institutul Național de Statistică.
Sperăm totodată că modificarea art. 1 alin.(1) din HG. nr.957/2005, nu va conduce la ceea ce presa a semnalat, respectiv la ideea că toate comunicatele de presă vor trebui avizate de primul ministru, fapt care ar constitui o ingerință a politicului în activitatea institutului.
Este inadmisibil ca statistica oficială din România cu o vechime de 159 de ani, să fie tratată în acest mod, fără pic de respect față de profesionalismul salariaților, mai ales că datele statistice sunt obținute pe baza unor regulamente și metodologii europene, implementate de toate țările membre UE. 
Ne exprimăm indignarea și menționăm că nu este prima dată când datele statistice sunt considerate inadecvate și inexacte, deoarece nu satisfac clasa politică. 

Sindicatul din Institutul Național de Statistică București
 

Tag-uri Institutii: