Publicat: 23 Ianuarie, 2013 - 12:33
Share

Marţi seara a avut loc o întâlnire între preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi preşedinţii Camerelor Parlamentului Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea.

Conform Antena 3, întâlnirea a fost propusă de către preşedintele Traian Băsescu care l-ar fi sunat pe Valeriu Zgonea să întrebe dacă se poate stabili o întâlnire pentru cei patru oficiali. Întâlnirea ar fi avut loc în biroul lui Crin Antonescu unde s-ar fi discutat despre raportul MCV pentru România şi despre o eventuală comasare a alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare. Ar fi rămas să se mai discute despre cel de-al doilea subiect.

„Tema principală a discuţiei a fost raportul MCV, care va fi difuzat de la Bruxelles saptamâna viitoare, chestiunea noilor coduri – civil si penal, a instanţelor judecătoresti şi a statutului procurorilor. Au fost abordate si subiecte din domeniul securităţii naţionale, cum ar fi combaterea terorismului, în urma atentatului din Algeria. (...) Victor Ponta a reiterat propunerea făcută la prima întalnire, în luna decembrie, când a fost semnat acordul cu Traian Basescu. Aceea privind scurtarea mandatului prezidenţial în vederea comasării alegerilor europarlamentare cu cele prezidenţiale, în mai 2014", scrie Radu Tudor pe blogul său, conform Antena3.