19 august 2022

Întâlnire de lucru la Instituţia Prefectului Judeţul Prahova cu Raed Arafat-Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Doctor Raed Arafat – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a efectuat o vizită miercuri, 19 ianuarie 2022, în judeţul Prahova. Şeful DSU a fost însoţit de general-locotenent Dan Paul Iamandi, directorul general al Direcţiei Generale Protecţie Civilă, col. Marius Dogeanu, şi şeful Serviciului Formare în Medicină de Urgenţă, din cadrul Direcţiei Generală Urgenţe Medicale, dr. Alin Popa.

Prima întâlnire de lucru s-a desfăşurat la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Prahova, unde Şeful DSU a fost întâmpinat de prefectul Virgiliu Daniel Nanu şi de subprefectul Alexandru Vane.

La această întâlnire au participat reprezentanţii structurilor din judeţul Prahova aflate în coordonarea DSU: Lt. col. Muscalu Alexandru – Inspectoratul Judeţean de Situaţii de Urgenţă Prahova, dr. Ipatie Mădălin – Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi dr. Nica Bogdan – managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Discuţiile au fost purtate în vederea stabilirii unor direcţii de acţiune viitoare precum şi prezentarea, analizarea şi rezolvarea problemelor identificate de fiecare serviciu în parte, dar şi teme legate de pregătirea răspunsului în contextul actual al creşterii numărului de cazuri cu SARS-CoV-2.

În cadrul discuţiilor, prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu şi-a manifestat susţinerea pentru serviciile de urgenţă judeţene, amintind necesitatea optimizării acestora, mai ales în relaţiile cu cetăţenii.

Ulterior, delegaţia a vizitat Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, staţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova
19 ianuarie 2022
Comunicat de presă – Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova