Publicat: 15 Mai, 2019 - 11:17
Share

Astazi,  la ora 8,30 a avut loc întâlnirea dintre Președintele în exercițiu al Consiliului AGRIFISH, Petre Daea și Comisarul pentru Agricultură Phil Hogan. A fost  analizat stadiului de realizare a reformei  PAC și  punerea de acord  privind actiunile urmatoare in vederea atingerii obiectivelor presedentiei române. Intâlnirea a avut loc într-o atmosferă caldă, de deplină înțelegere și cooperare - climat care dealtfel a caracterizat relația dintre cele două personalități.

În domeniul agriculturii, prioritatea principală a președinției române  l-a asigurat Petre Daea pe Phil Hogan, va fi negocierea pachetului legislativ legat de reforma politicii agricole comune (PAC) în contextul următorului cadru financiar multianual pentru perioada 2021-2027. Printre celelalte priorități se vor număra bioeconomia, inovarea și cercetarea în domeniul agriculturii, proteinele vegetale, precum și sănătatea plantelor și a animalelor.

În ceea ce privește pescuitul, președinția va continua lucrările vizând planurile multianuale de gestionare și Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM), precum și dimensiunea externă a politicii comune în domeniul pescuitului.

La rândul său, comisarul european si-a exprimat deplina satisfacție față de modul în care acționează președinția română, remarcând odată în plus numărul de dosare finalizate (9) care situează țara noastră în fruntea plutonului țărilor care au deținut președinția în ultima perioadă.