6 iulie 2022

„Întâlnire la muzeu” cu Tudor Giurgiu, directorul TIFF

Bucharest: Royal Palace, built according to the plans of the architect Nicolae Nenciulescu and finished in 1937.Building is U-shaped, with an courtyard open to Calea Victoriei.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În cadrul proiectului „Întâlnire la muzeu” vă invităm marţi, 24 august 2021, ora 18, la o întâlnire cu Tudor Giurgiu, directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României, din str. Ştirbei Vodă nr. 1-3.

La aniversarea a 20 de ani de la prima ediţie a TIFF vom afla de la regizorul Tudor Giurgiu cum s-a ajuns la crearea unuia dintre brandurile noastre culturale de prestigiu, cum s-a făcut trecerea la ediţiile „cu mască” şi cum se întâlneşte condiţia de manager cu cea de regizor al unor filme româneşti de marcă.

Totul într-un dialog cu Călin Stegerean, directorul MNAR şi, la final, cu publicul participant.

„Întâlnirea” se va încheia cu proiecţia de la ora 19.30 a filmului „Noaptea regilor” regizat de Philippe Lacote (https://tiff.ro/film/noaptea-regilor) prezentat la ediţia 2021 a TIFF şi la Festivalul de film de la Veneţia şi Festivalul Sundance, premiat la Festivalul de Film de la Toronto.

Evenimentul face parte din seria activităţilor pentru public desfăşurate în zilele când spaţiile expoziţionale sunt închise.

„Întâlnire la muzeu” este un proiect care îşi propune să privilegieze contactul cu personalităţi din varii domenii ale culturii pe subiecte aflate la interferenţa diverselor genuri artistice.

*** Participarea se va face în baza biletului de acces şi numai cu rezervarea locului la adresa programări@art.museum.ro, până cel târziu 24 august, ora 16.00.

Preţul biletului este de 15 lei/pers. şi va putea fi achiziţionat de la intrarea în Sala Auditorium (Str. Ştirbei Vodă 1-3), în ziua de 24 august 2021, începând cu ora 16.00.

Participarea se va face respectând normele de combatere a răspândirii virusului SARS COV2 în vigoare, cu port obligatoriu de mască şi distanţarea impusă.