15 august 2022

Întâlnirea ministrului Apărării cu absolvenţii români ai academiilor militare din SUA, promoţia 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit, marţi 5 iulie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, cu cei trei absolvenţi români ai academiilor categoriilor de forţe din Statele Unite ale Americii, promoţia 2022. La întâlnire a fost prezent şi locţiitorul şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Gheorghiţă Vlad.

Ministrul i-a felicitat pe sublocotenentul Răzvan Cristea – absolvent al Academiei Forţelor Terestre West Point, sublocotenent Alexandru Savin – absolvent al Academiei Forţelor Aeriene din Colorado Springs şi aspirant Cornel Barb – Academia Navală din Indianapolis, pentru ambiţie şi determinare, apreciind faptul că meritele sunt exclusiv ale lor, pentru tenacitatea de care au dat dovadă de-a lungul anilor de studii şi pentru că s-au ridicat la exigenţele prestigioaselor academii militare.

Vasile Dîncu le-a spus că, din calitatea sa de profesor, ştie că este foarte greu pentru orice tânăr din lume să fie admis la prestigioasele instituţii americane pentru formarea ofiţerilor, recunoscute pentru standardele academice înalte şi pentru complexitatea pregătirii militare, de aceea performanţa tinerilor ofiţeri români este cu adevărat remarcabilă.

Urându-le succes în cariera militară care îi aşteaptă, ministrul apărării naţionale şi-a exprimat convingerea că cei trei tineri ofiţeri vor demonstra, din funcţiile pe care le vor ocupa, înaltele competenţe dobândite pe timpul studiilor din Statele Unite, alături de cei mai buni studenţi militari ai lumii.

„Sunteţi generaţia care va avea ca misiune principală modernizarea Armatei României la nivelul secolului XXI. O să vedeţi că, în cei patru ani în care aţi fost plecaţi, armata noastră a făcut un salt important pe acest drum al transformării, dar mai sunt foarte multe de făcut. Dumneavoastră, alături de toţi militarii noştri pregătiţi şi instruiţi peste hotare, precum şi cei care au executat misiuni în mediul internaţional, aveţi sarcina dificilă de a schimba nu doar procedurile de acţiune, ci şi mentalităţile. Este foarte important să reuşiţi acest lucru, mai ales în actualul climat de securitate din regiune şi din lume”, a spus ministrul Dîncu.

Sursa foto Vasile Dîncu