29 septembrie 2022

Întâlnirea ministrului apărării cu preşedintele fondator al „The Heritage Foundation”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a avut joi, 2 decembrie, o întrevedere cu preşedintele fondator al The Heritage Foundation, dr. Edwin J. Feulner.

Întâlnirea a prilejuit un schimb substanţial de opinii privind situaţia de securitate de la Marea Neagră. În acest context, a fost accentuat rolul NATO în consolidarea posturii de apărare şi descurajare pe întregul flanc Estic aliat şi al SUA, la nivel bilateral.

Oficialul român a accentuat importanţa majoră a Summitului NATO de la Madrid, din iunie 2022, care va trebui să definească poziţii aliate ferme şi clare faţă de riscurile şi ameninţările cu care se confruntă Alianţa, precum şi exprimarea elocventă a importanţei apărării colective. Totodată, au fost evidenţiate o serie de elemente de conexiune între viitorul Concept Strategic al NATO şi Busola Strategică a Uniunii Europene, documente fundamentale al căror rol trebuie să fie întărirea relaţiei transatlantice şi asigurarea complementarităţii între cele două organizaţii.

Ministrul apărării naţionale a apreciat activitatea esenţială a The Heritage Foundation în întărirea relaţiei bilaterale dintre România şi SUA, reiterând disponibilitatea cooperării aprofundate cu acest think tank prestigios.

Biroul presă