8 octombrie 2022

Întâlnirea ministrului apărării naţionale cu preşedintele Comisiei de Apărare a Adunării Naţionale din Franţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, l-a primit joi, 21 iulie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, pe preşedintele Comisiei de Apărare a Adunării Naţionale din Franţa, Thomas Gassilloud.

Temele aflate pe agenda de discuţii au vizat perspectivele consolidării cooperării în cadrul NATO, UE şi bilateral, cu accent pe deciziile Summit-ului NATO de la Madrid, relaţiile în contextul parteneriatului strategic dintre cele două ţări, contribuţia Franţei la eforturile de descurajare şi apărare de pe flancul estic, respectiv demersurile privind colaborarea în plan european, pe componenta dezvoltării de capabilităţi.

Pe durata discuţiilor, oficialul român a exprimat mulţumiri pentru angajamentul Franţei, în calitate de naţiune-cadru, privind asigurarea consolidării Grupului de luptă pentru apărarea colectivă, până la nivel brigadă, în funcţie de evoluţia situaţiei de securitate, potrivit anunţului preşedintelui francez, Emmanuel Macron. Acest efort dovedeşte soliditatea aliată şi a parteneriatului strategic dintre cele două ţări, cu rezultate benefice atât pentru asigurarea securităţii României, cât şi la nivel regional.

Cei doi oficiali au apreciat consistenţa dialogului în domeniul securităţii şi apărării, în continuarea discuţiilor prilejuite de vizitele înalţilor oficiali francezi în România.

Biroul de presă