Publicat: 5 Aprilie, 2019 - 09:56
Share

O întâlnire specială a avut loc între ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, şi membrii Alianţei Românilor din Cipru, alături de preşedintele acesteia, Cristina Christodoulou-Todea şi însărcinatul cu afaceri a.i. din cadrul Ambasadei României în Republica Cipru, Daniela-Mariana Sezonov-Ţane, în cadrul vizitei de lucru pe care ministrul o efectuează în Republica Cipru în perioada 4-7 aprilie a.c.

În cadrul întâlnirii, ministrul le-a vorbit celor prezenţi despre proiectele MRP, iniţiativele pentru promovarea valorilor României pretutindeni în lume precum şi despre programul taberelor ARC, care va găzdui anul acesta, un număr-record de peste 3000 de tineri şi elevi din comunităţile istorice şi din diaspora.

Cu acest prilej, ministrul Intotero a premiat două membre ale Alianţei Românilor din Cipru ca semn de recunoaştere pentru activitatea şi munca depuse în sprijinul păstrării identităţii culturale, lingvistice şi naţionale a membrilor comunităţii româneşti din această ţară. Demnitarul le-a felicitat astfel pe Cristina Christodoulou-Todea şi pe Elena Pintiliescu Beraru, promotoare a creării de legături între ţara-mamă şi Cipru, mulţumindu-i totodată şi Danielei Sezonov-Ţane pentru prezenţă şi sprijin în desfăşurarea vizitei.

În cadrul discuţiilor cu reprezentanţii asociaţiei, Natalia-Elena Intotero i-a încurajat să participe la proiectele derulate de MRP şi să participe la sesiunile de depunere de proiecte pentru a obţine finanţări nerambursabile.