29 septembrie 2022

Întâlnirea secretarului de Stat Daniela Nicolescu cu reprezentanţii salariaţilor COS Târgovişte

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secretarul de Stat Daniela Nicolescu a discutat astăzi, la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, cu liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, şi cu reprezentanţii salariaţilor COS Târgovişte, despre situaţia acestei companii.

Secretarul de stat a informat reprezentanţii sindicali că s-au analizat toate variantele pentru deblocarea situaţiei activelor funcţionale ale COS Târgovişte, iar o decizie politică în acest sens va fi luată în cel mai scurt timp.

„Având în vedere salvarea locurilor de muncă şi utilizarea pe scară largă a produselor obţinute în cadrul COS Târgovişte, specialiştii din cadrul ministerului au identificat măsuri legislative, astfel încât statul român să poată prelua activul funcţional de la COS Târgovişte. Decizia finală cu privire la modul în care va fi rezolvata problema Combinatului de Oţeluri Speciale, va fi luată la nivel de coaliţie, o discuţie în acest sens urmând să aibă loc în cel mai scurt timp între Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, Ministrul Energiei, Virgil Popescu şi Premierul Florin Cîţu.”, a spus secretarul de stat Daniela Nicolescu.
Ministerul Economiei ia în calcul şi vânzarea prin licitaţie a activului către un investitor privat.