26 mai 2022

Întâlnirea şefului Statului Major al Apărării cu comandantul Flotei Franceze din Marea Mediterană

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit miercuri, 16 decembrie, la sediul MApN, cu comandantul Flotei Franceze din Marea Mediterană, viceamiralul Gilles Boidevezi, în cadrul vizitei pe care oficialul militar o efectuează în România, în perioada 15-17 decembrie.

Discuţiile s-au axat pe evaluarea situaţiei de securitate în regiunea Mării Negre, misiunile desfăşurate în comun în Marea Neagră şi Marea Mediterană, pe planificarea exerciţiilor pentru structurile navale româneşti şi franceze şi realizarea schimbului de experienţă între militari, în special pe linia capabilităţilor de luptă antisubmarin.

Şeful Statului Major al Apărării a apreciat că proiectele din domeniul apărării contribuie la intensificarea parteneriatului strategic existent între România şi Franţa. De asemenea, generalul Daniel Petrescu a subliniat importanţa misiunilor de prezenţă desfăşurate de Marina Franceză în raioanele maritime ale Europei, în special în cele din Marea Neagră, precum şi rolul avut de structurile navale ale statelor membre ale NATO şi Uniunii Europene în menţinerea climatului de stabilitate în Europa, prin executarea operaţiilor maritime.

Vizita viceamiralul Gilles Boidevezi în România are loc în contextul escalei în portul Constanţa a fregatei „Auvergne”, activitate înscrisă în planul cooperării dintre forţele navale române şi franceze.

Biroul de presă