Publicat: 17 Februarie, 2020 - 09:07

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, la Munchen, o întrevedere bilaterală cu preşedintele Consiliului Atlantic al SUA (AC), Frederick Kempe, şi a participat la o masă rotundă prezidată de generalul (ret.) James Jones, fost comandant Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR) şi preşedinte executiv de onoare al AC. Cele două activităţi au avut loc în marja Conferinţei de securitate.

În cadrul întâlnirii cu preşedintele Consiliului Atlantic al SUA, care a avut loc duminică, 16 februarie, ministrul apărării naţionale a reiterat importanţa pe care România o acordă Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, în toate domeniile de activitate, cu accent pe cel strategic şi de apărare. De asemenea, a mulţumit pentru sprijinul constant acordat în promovarea agendei de securitate a României şi a exprimat convingerea că acest trend va continua.

Ministrul Ciucă a amintit de colaborarea fructuoasă în cadrul proiectelor în format multilateral, precum Iniţiativa celor Trei Mări şi Mobilitatea Militară, accentuând că mobilitatea militară rămâne o prioritate atât pe agenda naţională, cât şi la nivelul NATO şi al Uniunii Europene, fiind un element critic determinant al consolidării posturii aliate de descurajare şi apărare.

"În ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii europene de transport, este important să luăm în considerare nevoia de a asigura un echilibru geografic şi conectivitatea tuturor domeniilor de transport - terestre, aeriene şi maritime", a concluzionat ministrul apărării naţionale.

În cursul după-amiezii de sâmbătă, 15 februarie, la invitaţia generalului (ret.) James Jones, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat la masa rotundă intitulată "Secured 5G in Defence, National Security and Society".

Tag-uri Institutii: