29 noiembrie 2021

Întâlnirile Europene din Transilvania 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 26-28 martie 2021, Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din România organizează a zecea ediţie a Întâlnirilor Europene din Transilvania pe tema limitării utilizării plasticului.

Sub titlul #REplasticHack: REduce-REuse-Recycle, Întâlnirile Europene din Transilvania iau anul acesta forma unui hackathon online, concurs de idei ce îmbină digitalul şi căutarea de soluţii inovatoare pentru a încuraja dezvoltarea de noi strategii şi politici publice de reducere a utilizării plasticului. În 26 – 28 martie 2021, evenimentul va reuni online participanţi, împărţiţi în echipe multidisciplinare, care vor avea 36 de ore la dispoziţie pentru a crea un proiect, urmând îndrumările celor 20 de mentori francezi şi români, experţi în dezvoltare teritorială şi în economie circulară.

Alături de Ambasadoarea Franţei, Doamna Laurence Auer, la deschiderea evenimentului vor participa dl Barna Tanczos, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, dl Istvan Jakab, Şeful interimar al Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi dl Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca. Aceasta va fi transmisă live vineri, 26 martie, de la ora 14.00 pe pagina de Facebook RET. Pe aceeaşi pagină, duminică, 28 martie, de la ora 14.00 veţi putea urmări prezentarea proiectelor dezvoltate de participanţi în cadrul #ReplasticHack, iar de la ora 16.30 veţi afla câştigătorii.

Înscrierea la eveniment se poate face până în 23 martie (inclusiv) pe pagina evenimentului Facebook #REplasticHack.

Eveniment organizat de Ambasada Franţei, Institutul Francez din România, Cluj Hub, ROTSA, cu susţinerea Carrefour.