Publicat: 2 Martie, 2012 - 20:11

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Argeş au făcut publice interceptările telefonice din dosarul în care fostul secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor, George Costin, a fost arestat.

Este vorba de mai multe interceptări în care fostul secretar de stat vorbea cu unii revoluționari, în care le cerea acestora sume mari de bani în schimbul certificatelor de revoluționar. Sumele ajungeau chiar și la 1 milion de euro.

Fostul secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor George Costin şi cei doi membri ai Asociaţiei "Decembrie 1989 Metrou România", Mihai Bolocan şi Serafim Cotenescu, au fost arestaţi preventiv, marţi, pentru 29 de zile, de magistraţii Tribunalului Argeş.


”Dacă îmi trimiți în cont 1 milion jumătate de euro, ai plecat ca un nabab de aici, cu 30 de adeverințe” se arată într-una din convorbiri.


Costin solicită unui terţ suma de 1.5 milioane de euro:
 
George Costin: -Dacă îmi trimiţi în cont un milion jumate de euro...

Terţul (neidentificat): De unde, ce eşti nebun?

George Costin: Vii tu cu geamantanul...

Terţul: Doamne...

George Costin: Cu vreo trei-patru milioane...

Terţul: Ce, eu sunt Becali, măi, nene, mă?

George Costin: Nu ştiu mă! Păi, bă, ieri ai plecat ca un nabab de aicea cu treizeci de adeverinţe!
 
"Pe parcursul urmăririi penale, inculpaţii au efecutat demersuri pentru a compromite credibilitate organului de urmărire penală (...) culegând date pentru a fi transmise prin mass-media (...)", se arată în motivarea arestării preventive dispusă de Tribunalul Argeş pe 28 Februarie.

George Costin a încheiat contracte de reprezentare cu revoluţionarii din asociaţia sa, "Metrou", obligându-i pe aceştia să cedeze un procent însemnat din sumele primite retroactiv de la bugetul de stat, cu titlul de indemnizaţie. Este vorba de sume care depăşeau, de cele mai multe ori, 100 de milioane de lei vechi. Într-o discuţie din 2 iulie 2010, Costin şi Bolocan (preşedintele filialei Buzău a Asociaţiei Metrou) vorbesc despre aceste tranzacţii:


Fostul şef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor a încheiat contracte de reprezentare cu revoluţionarii din asociaţia sa, "Metrou". Costin i-a obligat pe aceştia să cedeze un procent însemnat din sumele primite retroactiv de la bugetul de stat, cu titlul de indemnizaţie.

Se vorbește despre sume care,de cele mai multe ori, depășeau 100 de milioane de lei vechi.

 Într-o discuţie din 2 iulie 2010, Costin şi Bolocan (preşedintele filialei Buzău a Asociaţiei Metrou) vorbesc despre aceste tranzacţii:

Costin: Ai venit iarăşi, ţi-ai umplut geanta cu certificate...


Bolocan: Da, beli-mi-ai, da...

Costin: ... şi n-ai avut adeverinţe. Da. Bun. Neinteligibil... şi-ai tăiat-o, nu?

Bolocan: Păi, ce să mai stau?

Costin: Fără să zici ... neinteligibil

Bolocan: N-am dat mâna cu dumneavoastră? F...-vă-n gură! Am dat mâna!

Costin: neinteligibil. Jigodie ordinară! Unde-s cârnaţii mei?

Bolocan: La F. Deşteptule! Am învăţat-o şi pe F. cum să-i prepare.

Costin. Ai scăpat!

Bolocan: Domnule, ţin să-ţi mulţumesc din suflet că m-ai înţeles. M-ai înţeles, nu mai zic mai multe. Marţi am să vin să discutăm problema aia serioasă, da?

Costin: Bine.

Bolocan: Ai găsit cârnaţii, mă, sau nu? Ce dracu, tu eşti... neinteligibil. Crezi că am plecat cu ei la Buzău? I-am dat lui F. în mână, nebunule!

Costin: neinteligibil.

Bolocan: I-ai băgat în frigider, mă?

Costin: Caută-i p-ăia care ţi i-am dat pe listă!

Bolocan: Da, dragul meu, sigur că da. Marţi am să aduc cel puţin unul, doi să mai plătească.